Una dintre cele mai indraznete, originale, dar si controversate voci din peisajul literar francez actual, Christine Angot se afla la Bucuresti in perioada 7-10 martie 2009, pentru lansarea romanului Rendez-vous – distins cu Prix de Flore 2006. Romanul, aparut la editura Leda, a beneficiat de o prezentare in lectura bilingva, la Institutul Cultural Francez si urmeaza a fi lansat la libraria Carturesti Verona, marti, 10 martie de la ora 18:30.

Prezentarea de la Institutul Cultural Francez s-a bucurat de lectura autoarei Christine Angot (in limba franceza) si lectura in limba romana a Andreei Anca Manzeleac. Traducerea romanului in limba franceza este semnata de Marieva Ionescu. Lectura a fost acompaniata de muzica saxofonistului Mihai Iordache.

Lansarea oficiala a romanului de la libraria Carturesti Verona, Strada Pictor Arthur Verona nr. 13, va avea loc in prezenta autoarei alaturi de care vor participa din partea Institutului Francez din Bucuresti, dl Henri Lebreton si din partea Editurii LEDA, dna Livia Szasz

Intre invitati se numara: Simona Popescu (scriitoare), Cecilia Stefanescu (scriitoare), Mihaela Spineanu (redactor-sef adjunct Elle), Florina Parjol (critic literar), Ion Bogdan Lefter (critic literar), Dan-Silviu Boerescu (scriitor, director editorial Playboy), Alexandru Matei (critic literar), informeaza comunicatul editurii.

Autoare de romane, povestiri si piese de teatru, Christine Angot este una dintre cele mai originale, dar si controversate voci din peisajul literar francez actual. Printre scrierile sale se numara Incest (publicat in traducere romaneasca la Editura Leda, 2008), Sujet Angot (1998), Une partie du coeur (2004), Le marché des amants (2008).

De consemnat un amanunt biografic interesant: nascuta Schwartz, Christine Angot are – pe linie materna – radacini romanesti, bunicul sau – un personaj pitoresc, carismatic, poliglot (vorbitor a 10 limbi), cu o viata furtunoasa de evreu ratacitor – provenind de fapt din sudul Romaniei.