La Centrul National al Dansului din Bucuresti (CNDB) are loc prezentarea filmului documentar "Gradina placerilor", un film despre marea coregrafa Sasha Waltz, regizat de Brigitte Kramer. Filmul va fi proiectat miercuri, 11 martie, de la ora 18.00 si va beneficia de prezentarea de specialitate sustinuta de Vava Stefanescu, directorul artistic CNDB si Cristina Modreanu, director artistic al Festivalului National de Teatru.

Seara de proiectie va fi prima dintr-o serie de evenimente care sunt menite sa faca cunoscute marile nume ale scenei internationale invitate la Bucuresti cu ocazia editiei din 2009 a Festivalului National de Teatru.

“Dupa experienta de anul trecut am inteles ca publicul trebuie sa afle cat mai din timp ce va contine programul FNT. Chiar daca festivalul are loc abia in noiembrie, numele cu care noi ne aflam in negocieri pentru venirea la Bucuresti trebuie sa fie deja cunoscute spectatorilor, mai ales ca e vorba despre creatori care vin pentru prima data in Romania. Filmul „Gradina Placerilor” este o ocazie excelenta pentru publicul romanesc de a se familiariza cu munca uneia dintre putinele coregrafe care a dat o fata teatrala dansului, fiind premiata in 2008 cu Premiul Europa -„Noi realitati teatrale” pentru creatia ei. Speram ca Sasha Waltz va fi prezenta la Bucuresti la cea de-a XIX a editie a Festivalului National de Teatru si vrem sa afle cat mai multa lume cine este ea si cum a contribuit la rafinarea formelor de teatru-dans.” ( Cristina Modreanu, selectioner unic FNT).

Sasha Alexandra Waltz este nascuta la 8 martie 1963, in Karlsruhe in Germania. A studiat dansul si coregrafia la Amsterdam si New York. In 1993 a fondat impreuna cu Jochen Sandig compania Sasha Waltz&Guests.

Intrarea publicului este libera.