Prima dezbatere din seria Pro si Contra la ICR organizata in parteneriat cu Fundatia «Calea Victoriei» aduce in discutie trei jurnale interbelice de referinta. "Jurnale in oglinda – Mihail Sebastian versus Jeni si Arsavir Acterian" vor fi dezbatute luni, 9 martie, de invitatii la discutie Livius Ciocarlie, Iulian Baicus, Paul Cernat, Mihai Chioveanu, moderati de Stefan Vianu.

Programul de dezbateri Pro si Contra, initiat de Institutul Cultural Roman, are ca valori centrale onestitatea interogativa si curajul dezacordului cordial, propunandu-si sa promoveze eleganta intelectuala ca instrument de cunoastere intr-un mediu public devenit tot mai strain de aceste optiuni.

Potrivit Fundatiei «Calea Victoriei», dezbaterile vor avea forma unei confruntari de idei si argumente intre doua echipe, formate din doua persoane, „arbitrate” de un moderator. Prima discutie din aceasta serie reuneste, in jurul a trei jurnale interbelice de referinta, trei literati si un istoric. Cateva dintre intrebarile serii: Ce insemna sa fii intelectual in perioada interbelica ? Cat si cum reuseste un intelectual sa reflecte in jurnalul sau mentalitatea unei epoci ? Are vreun sens sintagma de «intelectual angajat»?