Poeta Daniela Crasnaru invitata Salonului de poezie de la ICR Stockholm

de D.S.     HotNews.ro
Miercuri, 4 martie 2009, 15:26 Actualitate | Cultură

Salonul de poezie organizat de ICR Stockholm o aduce in fata publicului suedez pe poeta Daniela Crasnaru. Consideratã una dintre poetele cele mai interesante ale generatiei sale in Romania, Daniela Crãsnaru va intra in dialog cu reputata poeta suedeza Katarina Frostenson, marti, 17 martie, informeaza ICR.

Daniela Crasnaru are la activ o impresionanta productie literara care cuprinde versuri, nuvele si carti pentru copii. Este unul dintre poetii romani cu cele mai multe traduceri in limba engleza si laureata a unor premii importante, printre care Premiul Academiei Romane pentru intreaga activitate (1991) si Premiul pentru literatura al Fundatiei Rockefeller (1994). O parte dintre poemele Danielei Crasnaru au fost incluse in antologiile bilingve de poezie contemporana romana si suedeza Corespondente lirice si Noi corespondente lirice, alcatuite de Dan Shafran (Editura Fundatiei Culturale Romane, 1997 & 2002). Daniela Crãsnaru a fost tradusã in peste 15 limbi, poezia ei fiind studiatã in universitãti romane si americane.

Katarina Frostenson este poet, eseist, dramaturg si traducator. Are in palmares cele mai insemnate distinctii literare acordate in Suedia, iar din 1992 este membru al Academiei Suedeze. A fost tradusa in numeroase limbi, printre care si limba romana. Astfel, in anul 2003 i-a aparut volumul de versuri Ioni, in traducerea Gabrielei Melinescu, la editura Polirom. Tot in anul 2003, Katarina Frostenson a primit din partea statului francez ordinul de Cavaler al Legiunii de Onoare pentru serviciile aduse literaturii. In cadrul Salonului, Katarina Frostenson va citi din ultimul sau volum, Tal och regn (2008), nominalizat la Premiul August.


Citeste mai multe despre   
[P] Camera Consultantilor Fiscali organizeaza examen de atribuire a calitatii de consultant fiscal sau de consultant fiscal asistent in Bucuresti, in data de 4 noiembrie 2017

Camera Consultantilor Fiscali este organizatia profesionala de utilitate publica care coordoneaza activitatea de consultanta fiscala din Romania si are in evidenta peste 5.500 de membri la nivel national. Inscrierile la examen se fac in perioada 2 octombrie 2017 - 20 octombrie 2017 pe site-ul http://www.ccfiscali.ro/.

257 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version