Galeriile de Arta ELEUSIS din Iasi vor gazdui expozitia “Chipuri”, cu lucrari ce apartin artistei Daniela Chirion. Expresiile chipului uman, de la formele conventionale pana la cele neconventionale sunt investigate artistic in lucrarile Danielei Chirion fie ele picturi, desene sau fotografii. Vernisajul expozitiei va avea loc vineri, 6 martie, la ora 17.00, in prezenta criticului de arta Pavel Susara.

Daniela Chirion este un artist pluridisciplinar care si-a inceput studiile la Liceul de Arte Plastice Nicolae Tonitza din capitala, Sectia Grafica, continuandu-le apoi la Universitatea Nationala de Arte, Facultatea de Arte Plastice, Sectia Pictura. Devine membru al Uniunii Artistilor Plastici din Romania in 2003, iar in anul 2006 obtine diploma de Master in Arte vizuale la Universitatea Nationala de Arte Bucuresti.

In picturile, desenele si fotografiile sale isi indreapta atentia mai ales asupra figurii umane, cautand toate expresiile chipului, de la formele conventionale pana la cele neconventionale. "Proiectindu-se pe sine, intrucit multe dintre uleiuri sunt autoportrete, dar si chipul uman, in general, in ipostaze cvasifictionale, extragindu-se dintr-un contingent ostil spre a-si proteja in absolut fiinta interioara atit de fragila in fata amenintarilor mundane, pictorita experimenteaza de fapt posibilitatea reinstaurarii in pictura a misterului imaginii si a idealitatii privirii", scria Pavel Susara, in Romania literara.

Incepand cu anul 2007, artista exploreaza si posibilitatile filmului experimental. Are in palmares expozitii personale in Bucuresti si in alte orase din Romania si a participat la expozitii de grup si festivaluri de film din Romania, Grecia, Argentina si Republica Moldova. Lucrarile artistei se regasesc in colectii private din Belgia, Germania, Franta si Italia.

Expozitia va putea fi vizitata pana pe 24 martie 2009, in spatiul din incinta Bibliotecii Centrale Universitare „Mihai Eminescu”, Iasi.