Artistul fotograf Stefan Petrescu lanseaza volumul "Romania – O perspectiva aeriana", aparut la Editura Uranus.Cartea contine imagini inedite, facute din avion, fiind rezultatul celor doua pasiuni ale autorului, fotografia si zborul. La evenimentul de lansare gazduit de Aeroclubul Romaniei din Bucuresti joi 29 Ianuarie 2009, de la ora 19.00, albumul va fi prezentat de catre Radu Berceanu, Ministrul Transporturilor si Infrastructurii. Va fi prezent de asemenea si autorul prefatei volumului cosmonautul Dumitru Prunariu.

"Stefan Petrescu prezinta tara noastra din perspectiva aviatorului. Am spune noi, o Romanie mai frumoasa, mai curata decat cea vazuta din perspectiva terestra.", se arata in comunicatul Aeroclubului Romaniei.

La eveniment vor mai participa aviatori, persoane publice si oameni de cultura.

Volumul lui Stefan Petrescu a beneficiat de o prima lansare pe 9 ianuarie, la Universitatea Stefan cel Mare din Suceava.

Aeroclubul Romaniei este institutie publica aflata in subordinea Ministerului Transporturilor, avand 17 aerodroame teritoriale in intreaga tara, unitate de pregatire si perfectionare a personalului aeronautic civil, precum si structura sportiva de performanta cu profil aeronautic.