Laureat al Premiului Pulitzer, scriitorul John Updike s-a stins la varsta de 76 de ani din pricina unui cancer pulmonar.

Cariera sa, inceputa in anii 50, e reprezentata de peste 50 de volume care i-au adus aproape toate premiile literare importante, printre care doua premii Pulitzer si doua National Book Awards. Unul dintre cele mai cunoscute romane ale sale, "Vrajitoarele din Eastwick", a fost ecranizat cu succes in 1987, ca si "Rabbit Run", in care eroul cartii era interpretat de James Caan.

John Updike s-a nascut la Reading, Pa. Mama sa era vanzatoare la un magazin, iar tatal profesor de liceu. Din pricina unui astm timpuriu, a unui psoriazis si a unei balbaieli in exprimare, tanarul Updike a gasit refugiu in scris si desen. Mai tarziu a inceput sa studieze pictura, dar in acelasi timp s-a angajat la The New Yorker, facand recenzii ale unor carti straine.

La sfarsitul anilor 50 publicase deja un volum de povestiri, unul de poeme si primul sau roman, "The Poorhouse Fair", urmat in curand de primul roman din seria "Rabbit", "Rabbit Run".