S-ar putea ca numele ei sa nu va spuna nimic, dar cred ca o cunaosteti foarte bine, din fotografiile facute multor staruri de la Hollywood si nu numai. Politicienii americani au vrut sa fie fotografiati de ea. Este vorba despre Annie Leibovitz si este autoarea celebrei fotografii cu Demi Moore insarcinata, ipostaza pe care au copiat-o multi dupa aceea, scrie Anne-Marie Blajan, pe blogul ei.

Am citit in octombrie despre faptul ca si-a adus in si Europa, la Londra, expozitia de fotografie care reuneste lucrari din ultimii 15 ani, Annie Leibovitz.

A Photographer's Life, 1990-2005, am vazut la CNN, Euronews sau BBC World o imagini de la lansare si un scurt interviu in care le spunea jurnalistilor prezenti ca nu e obisnuita sa fie ea in fata obiectivului si sa i se faca poze, si ca ea nu a luat lectii de arta fotografica, a invatat facand poze.

Dar am uitat de expozitie, pana ieri, cand am ajuns la National Portrait Gallery si am vazut afisul. Din pacate, pentru ziua de sambata toate biletele erau vandute, asa ca duminica, la prima ora, literalemente, eram in fata usii.

Si am fost fericitul posesor al celui de-al treilea bilet vandut duminica. :)

Expozitia se deschide cu patru imagini cu regina Elisabeta II, facute in 2007, inainte de vizita de stat in SUA.

Citeste restul articolului si comenteaza pe menaru.blogspot.com.