Violonistul roman Serban Lupu si pianistul englez Ian Hobson vor sustine un concert in seara zilei de 2 decembrie, in sala Grünewald de la Konserthuset din Stockholm. Cei doi artisti vor interpreta un program predominant romanesc, in repertoriu figurand lucrari de George Enescu, Ciprian Porumbescu, Grigoras Dinicu, Ion Scarlatescu.

Concertul este oferit de Institutul Cultural Roman de la Stockholm si de Ambasada Romaniei in Suedia, cu ocazia Zilei Nationale a Romaniei si va fi urmat de o receptie. Sunt asteptati sa participe la eveniment reprezentanti ai corpului diplomatic, personalitati ale vietii culturale si politice suedeze, precum si membri ai comunitatii romanesti din Suedia, informeaza ICR.

Romanul Serban Lupu, unul dintre cei mai cunoscuti violonisti din lume, este stabilit in prezent Statele Unite. Dupa ce a absolvit Conservatorul din Bucuresti, Serban Lupu a plecat din Romania pentru a-si continua studiile la Londra la Guildhall School of Music cu Yfrah Neaman si s-a perfectionat cu legendarii violonisti Yehudi Menuhin, Henryk Szering si Nathan Milstein, precum si cu Norbert Brainin de la Amadeus String Quartet si Sandor Vegh.