Marele Premiu Flacara va fi decernat, anul acesta actorului Marcel Iures, in cadrul Galei Premiilor Flacara, editia 2008, de ButanGas. Premiile Flacara se acorda in fiecare an in opt domenii: literatura, teatru si film, muzica, arte plastice, stiinta, jurnalism, management si sport. Evenimentul va avea loc luni, 24 noiembrie, in Sala Amfiteatru a Teatrului National Bucuresti, incepand cu ora 19:00.

Marcel Iures este, fara indoiala, unul dintre cei mai charismatici si indragiti actori de teatru si film de la noi, cu opinii exprimate transant si memorabil, despre arta sa si despre ceea ce traim cu totii.

Laureatii Galei Premiilor Flacara, editia 2008, de ButanGas sunt:

Literatura – Nichita Danilov

Teatru si Film – Irina Petrescu

Muzica – Grigore Lese

Arte Plastice – Vladimir Zamfirescu

Stiinta – Vintila Mihailescu

Jurnalism – CatalinTolontan

Management – Aurel Pavel

Sport – Bogdan Lobont

Marele Premiu Flacara – Marcel Iures

In fiecare an, Publicatiile Flacara si Fundatia "Premiile Flacara" organizeaza Gala Premiilor Flacara in care sunt oferite premii pentru realizari semnificative in cele opt domenii precum si Marele Premiu Flacara decernat unei personalitati reper pentru poporul roman.

De-a lungul timpului, revista Flacara a premiat peste 350 de personalitati, oameni care reprezinta adevarata enciclopedie a valorilor Romaniei contemporane. Oameni esentiali. Oameni puternici. Oameni care au modelat istoria si cultura unei natiuni.