Galatiul devine 'capitala comediei' in perioada 3-12 octombrie cand orasul dunarean este gazda Festivalului National de Comedie. Ajuns la cea de-a XX-a editie festivalul va avea ca director si selectioner unic pe criticul de teatru Natalia Stancu. Pe durata celor zece zile de festival, pe scenele Teatrului "Fani Tardini" si la Casa de Cultura a Studentilor vor putea fi vizionate 19 reprezentatii, doua ale teatrului gazda si 17 ale teatrelor invitate, din Bucuresti, Piatra Neamt, Iasi, Braila, Satu Mare sau Ploiesti.

In cadrul evenimentului, vor fi prezentate spectacolele "Jacques sau supunerea" de Eugen Ionesco, in regia lui Florin Fatulescu, "In rolul victimei" de Vladimir Presniakov, in regia lui Felix Alexa sau "Cafeneaua", un music-hall, a carui regie si scenariu poarta semnatura lui Mihai Malaimare. Actrita Florina Cercel va deschide festivalul, pe 3 octombrie, cu un one - woman - show "Camerista Zerline" de Hermann Broch, o productie a Teatrului Dramatic "Fani Tardini", in regia lui Dan Stoica, informeaza Agerpres.

Tot in prima zi de festival se va juca si spectacolul "O creatie colectiva" dupa Ion Creanga, in regia lui Alexandru Dabija. Spectacolul lui Dabija este o productie a Teatrului Tineretului Piatra Neamt, care va fi prezent la eveniment cu inca un spectacol, "Un barbat si mai multe femei" de Leonid Zorin, regia fiind semnata de Louise Danceanu. Teatru de Nord Satu Mare va aduce la Galati spectacolele "Gaitele" de Alexandru Kiritescu si "Barbierul din Sevilla feat Pescarusul", in regia lui Eugen Fat.

Din Capitala vor fi prezente spectacole ale Teatrului Mic - "Jacques sau supunerea", Teatrului Metropolis - "In rolul victimei", Teatrului Masca - "Cafeneaua", dar si o productie a UNATC-ului, "Bolnavul inchipuit" dupa Moliere si o productie a companiei de teatru "D' AYA", "Dragostea dureaza trei ani", un spectacol regizat de Chris Simion.

Festivalul se va incheia pe 12 octombrie, cu Gala decernarii premiilor si cu prezentarea spectacolului invitat "Domnul Sisif" de Radu F. Alexandru, in regia lui Mircea Cornisteanu, o productie ArCub (Centrul de Proiecte Culturale al Primariei Municipiului Bucuresti).

Evenimentul este organizat de Teatrul Dramatic "Fani Tardini", primul teatru din tara care a organizat, in 1976, un Festival al Comediei.