Potrivit editurii, in luna septembrie, va aparea titlul Septembrie in Shiraz, de Dalia Sofer. Cartea vorbeste despre perioada dificila ce urmeaza revolutiei din Iran, cand un negustor de bijuterii, Isaac Amin, este arestat si acuzat pe nedrept de spionaj… Povestea unei familii, a alegerilor si regretelor ei, si a unei victorii dobandite cu mare dificultate.

Un alt volum, Drumul spre casa de Rose Tremain, roman castigator al premiului Orange Broadband 2008 va aparea in octombrie. Actuala, intensa si indrazneata, cu accente dulci-amarui, ultima carte a autoarei romanelor Muzica si tacere si Restauratia prezinta in Drumul spre casa povestea emigrantului est-european descins intr-o Londra frematatoare, multiculturala, in cautarea unei vieti noi. O lectura incitanta, provocatoare, despre Europa de Est si Londra de azi, despre culturi ce-si dau intalnire surprinzator, despre dileme, bucurii si suferinte, aspiratii si sperante… si, mai ales, despre cautarea acelui „acasa” din fiecare dintre noi.

Alte doua romane isi vor face aparitia in librarii in noiembrie: O insula prea mica, scris de Andrea Levy si Vraja iernii, de Helen Dunmore.

In octombrie, Leda va aduce in librarii primele trei carti din seria Mituri, serie ce va aparea simultan in 33 de tari si va fi tradusa in 28 de limbi. Este vorba despre cele mai cunoscute mituri ale Antichitatii repovestite de valorosi autori contemporani. Cartile vor fi tiparite in conditii grafice de exceptie si vor fi lansate in aceasta toamna la Targul Gaudeamus: Karen Armstrong – O scurta istorie a mitului, Margaret Atwood – Penelopiada, Ali Smith – Cand o fata intalneste un baiat.

Tot in noiembrie, va aparea bestsellerul lui Evelyn Waughn – Intoarcere la Brideshead. Cartea va fi lansata in aceeasi zi in care va avea loc avanpremiera filmului cu acelasi titlu (pe 20 noiembrie).

O serie dedicata debutantilor romani se deschide cu un volum de poezie scris de Daniela Catona, cu titlul Iepurele de martie si doua volume de proza scurta: Anna Kalimar – Iradierea unei lumi oarecare si Felician Chiruta – Galeria oglinzilor negre. Toti cei trei scriitori au fost castigatorii unor premii de debut, acordate de Unicredit Tiriac si Asociatia Catalist, in urma unei selectii riguroase efectuate de o comisie formata din criticii: Mircea Vasilescu, Paul Cernat si Liviu Papadima.

O alta carte rogramata sa apara la sfarsitul acestei toamne esteThe art of racing in the rain, de Garth Stein. O carte sensibila, o meditatie despre umilinta si speranta in momente de disperare. Ideea existentei in acest roman a unui narator canin care ne prezinta viata umana vazuta prin ochii (si nasul) lui o face fascinanta, total inedita si emotionanta.