Formatia clujeana KUMM va sustine un concert de 90 de minute pe scena A38, in cadrul Festivalului Sziget, sambata, 16 august 2008, de la orele 21.30. Cel mai complex eveniment de gen din Europa, Festivalul Sziget, reuneste anul acesta intre 12 si 17 august, peste 120 de spectacole, acoperind o plaja muzicala larga de la rock si blues, la pop, folk si world music.

Potrivit ICR Budapesta, pe cele peste 25 de scene ale Festivalului Sziget vor fi prezente nume mari ale muzicii internationale contemporane: Serj Tankian, Alanis Morissette, Jamiroquai, The Killers, Roisin Murphy, Mory Kante, Natacha Atlas, alaturi de legendarii Iron Maiden, REM sau Sex Pistols. Organizatorii vor fi prezenti cu grupuri foarte indragite: Tankcsapda, Moby Dick, Alvin és a Mókusok, Kispál és a Borz, Beatrice sau Muzsikás.

Grupul de rock alternativ KUMM este compus din Catalin Mocan (voce), Mihai Iordache (saxofon), Eugen Nutescu (chitara, voce, muzicuta), Kovacs Andras (keyboards), Utu Pascu (basd) si Csergo Dominic (tobe). Pe langa concertele in tara si strainatate grupul clujean a aniversat in 2007, pe scena Operei Nationale din Bucuresti, zece ani de activitate, alaturi de invitati speciali din Romania precum Timpuri Noi, Luna Amara, Zob, Travka si Ada Milea.

Participarea Kumm la actuala editie a festivalului de la Sziget are loc la invitatia si cu sprijinul ICR Budapesta.