Teatrul Fara Frontiere organizeaza un workshop privind tehnici ale dansului post-modern, adaptate pentru actori, regizori, scenografi, teatrologi, studenti. Atelierul dedicat metodei Viewpoints desfasoara in cadrul programului MASTERCLASS 2008, in perioada 11 – 17 august.

Metoda Viewpoints este o metoda bazata pe tehnici din dansul post-modern, adaptate pentru actori. Ea permite unui grup de actori sa colaboreze spontan si intuitiv si sa genereze actiuni teatrale indraznete, dezvoltand flexibilitatea si capacitatea de lucru in grup.

Viewpoints este o tehnica de improvizatie care ofera actorului un vocabular pentru gandirea si crearea de miscare si gest. Viewpoints este o tehnica bazata pe miscare, prin care actorii invata sã asculte “cu tot corpul”, sa receptioneze si sa utilizeze tot ce se intampla in jur. Acest lucru este extrem de benefic pentru performeri, deoarece augmenteaza creativitatea si abilitatea lor de a se conduce, fara sa fie dependenti de regizor, ci mai degraba de partenerii de scena, ii ajuta sa devina mai putin preocupati de sine, mai mult de ceilalti si sa creeze in colectiv. Prin improvizatia de tip Viewpoints poate fi creat material de lucru, prin identificarea de relatii cu spatiul, cu partenerii, cu povestea. Teme si personaje pot fi explorate si experimentate.

Atelierul fi sustinut la Centrul National al Dansului Bucuresti de cãtre profesorul american Rich Brown. Doctor in teatru, a invãtat tehnica Viewpoints la New York University’s Experimental Theatre Wing, avandu-i ca profesori pecelebrii Stephen Wangh si Mary Overlie. Studiind cu cei mai buni: Mary Overlie – creatoarea metodei Six Viewpoints si cu celebra companie SITI a regizoarei Anne Bogart – care continuã sã extindã si sã dezvolte aceastã tehnicã, Rich aduce o perspectivã unicã si originalã asupra tehnicii Viewpoints.

Potrivit organizatorilor, la workshop-uri se pot inscrie actori, regizori, scenografi, teatrologi si studenti. Inscrierile se fac in perioada 20 iulie – 10 august adresa tff@teatrulfarafrontiere.ro.

Mai multe informatii privind programul MASTERCLASS 2008 si conditiile de inscriere se gasesc pe site-ul nostru oficial: http://www.teatrulfarafrontiere.ro/oports.php

Atelierul este sustinut cu sprijinul Centrului National al Dansului Bucuresti, Administratiei Fondului Cultural National, UNITER – institutie de utilitate publicã, LaStrada si Ratiu Family Foundation.