Infanta: mod de intrebuintare, ultima piesa a Savianei Stanescu, vorbeste despre identitatea, moralitatea si supravietuirea femeii in secolul 21.Osciland intre dragoste si ura, o femeie incalca granita fragila dintre nebunie si sanatate. Spectacolul va fi montat de regizorul Vasile Nedelcu in cadrul Edinburgh Fringe Festival, eveniment care se va desfasura in perioada 31 iulie - 10 august.

Cunoscuta scriitoare Saviana Stanescu traieste si lucreaza la New York. Piesele sale: Sa epilam vestul (New York Innovative Theatre Award), Black Milk (antologie de patru piese in engleza si romana), Apocalipsa gonflabila (Premiul UNITER pentru cea mai buna piesa romaneasca a anului 1999) s-au jucat in Romania, Statele Unite si au intrat in circuitul teatral european. In prezent, Saviana Stanescu este rezident Women's Project la New York State Council on the Arts si la East Coast Artists.

Potrivit ICR Londra, rolul Infantei este jucat de Erika Blaxland-de Lange de la Pericles Theatre Company. Erika a mai interpretat: Stephano in Furtuna de Shakespeare, Nora in Casa papusilor de Ibsen, Martha in Cui i-e frica de Virginia Woolf de Edward Albee si Strophe in Iubirea Fedrei de Sarah Kane.

Regizorul Vasile Nedelcu a absolvit regia de teatru la Universitatea Nationala de Arta Teatrala si Cinematografica, Bucuresti. Spectacolul sau Visul unei nopti de vara de Shakespeare a fost selectionat printre cele mai bune productii ale anului 2002 la Festivalul National de Teatru din Romania. In Marea Britanie a regizat: Regele moare de Ionesco, Macbeth de Shakespeare, Platonov de Cehov pentru Academia de Teatru Artemis si Peer Gynt de Ibsen pentru Teatrul Glasshouse. Productia sa Craiasa zapezilor de Hans Christian Andersen a castigat Best Family Show la Festivalul Fringe de la Brighton in 2005.

Institutul Cultural Roman sprijina participarea spectacolului Infanta: mod de intrebuintare la Festivalul Fringe de la Edinburgh.