In acest weekend, pe muntele Gaina are loc traditionalul Targ de fete. Regizorul Marian Crisan e invitatul special al evenimentului pentru ca vor fi prezentate in aer liber nu doar scurtmetrajul „Megatron”, cu care a obtinut in acest an Palme d’Or-ul, ci si scurtmetrajul „Tulnicul”, un documentar realizat de el in 2004.

Miile de spectatori asteptati in acest an vor participa la parade ale costumelor populare, expozitii de gastronomie si arta populara, la recitaluri sustinute de Veta Biris, Nicolae Furdui Iancu, Ioan Bocsa si diverse grupuri vocal-instrumentale, dar senzatia o constituie, fireste, parada fetelor de maritat (cu concurs, primele trei clasate primind o „zestre” de la Consiliul Judetean Alba) si, mai ales, discoteca „Nunta pe munte” – cu cantece, joc, laser si DJ-i, plus focuri de artificii.

Din acest an, organizatorilor locali traditionali ai Targului de fete li s-a adaugat Uniunea Muntii Apuseni, in ideea de a relansa evenimentul si de a-l impune ca brand turistic national si international al judetului Alba. Primii pasi s-au facut in acest an, dar strategia se intinde pe mai multi ani. Printre artistii cooptati se numara si Mircea Florian, care a creat o identitate sonora a proiectului si care este de asemenea asteptat pe Muntele Gaina. Campania de promovare presupune si lansarea conceptului de Muntele Dragostei ca echivalent al Muntelui Gaina.