O editie originala a operelor lui William Shakespeare, furata in urma cu zece ani din biblioteca Universitatii din Durham, din estul Angliei, a fost gasita la Washington, iar posesorul a fost retinut in Marea Britanie, potrivit informatiilor transmise luni de FBI si citate de AFP.

"Acest exemplar din prima editie in-folio a pieselor lui Shakespeare, publicata in 1623", a fost gasita la Folger Shakespeare Library, o biblioteca din capitala americana, la care un amator de carti vechi a apelat, in iunie, pentru autentificare, informeaza un comunicat al FBI.

Mai multi experti britanici si americani au garantat autenticitatea volumului, iar FBI si politia din Durham au lansat o ancheta internationala comuna pentru identificarea si localizarea posesorului.

Un barbat, in varsta de 51 de ani a fost retinut si interogat la sfarsitul saptamanii trecute in Marea Britanie, a precizat aceeasi sursa fara sa faca referiri despre ce s-a intamplat cu el in timpul zilei de luni.

Volumul de Shakespeare a fost furat, impreuna cu alte manuscrise si editii originale, in decembrie 1998, in timpul unei expozitii organizate in biblioteca Universitatii din Durham. Pana de curand, autoritatile nu au avut nicio pista in vederea recuperarii.