Print
YM
E-mail
Mai mare|Mai mic

Expozitia "Art Nouveau in colectiile Muzeului National Cotroceni"

de D.S.     HotNews.ro
Joi, 3 iulie 2008, 14:15 Actualitate | Cultură

La Muzeul National Cotroceni se deschide expozitia sub titlul "Art Nouveau in colectiile Muzeului National Cotroceni". Alaturi de pictura, desene si grafica Art Nouveau vor fi expuse si obiecte din sticla si metal Art Nouveau, purtand semnaturile unor artisti de exceptie, precum Emile Galle, Rene Lalique, fratii Jean-Louis Auguste Daum sau Jean Antonin Daum.

Art Nouveau ( „Noua Arta” sau „Stilul 1900") este produsul de exceptie al unei epoci deplin laicizate, premergatoare marilor inovatii culturale, stiintifice si sociale, adevaratul inceput al modernismului.

In arta plastica romaneasca, Art Nouveau a fost reprezentat in operele pictorilor care formau gruparea „Tinerimea artisitica”, grupare care s-a bucurat de aportul principesei mostenitoare Maria. Viitoarea regina Maria a fost cea care a inteles principiile Art Nouveau, lucru care rezulta din lucrarile sale de grafica de carte, dar mai ales din proiectele de design interior de la Castelul Pelisor.

Lucia Beller (1881-cca1961) reprezinta un ultim exemplu romanesc de afiliere la curentul Art Nouveau, realizand prioecte pentru vitralii, tapiserii, textile imprimate, ceramica pictata.

Potrivit comunicatului muzeului, alaturi de pictura, desene si grafica Art Nouveau vor fi expuse si obiecte din sticla si metal Art Nouveau, purtand semnaturile unor artisti de exceptie: Emile Galle (1846-1904), Rene Lalique (1860-1945), fratii Jean-Louis Auguste Daum (1854-1909), Jean Antonin Daum (1864-1930).

In acelasi context al obiectelor decorative Art Nouveau, in expozitie pot fi admirate si piese de mobilier care au apartinut reginei Maria, ca si fotografii in care regina apare purtand costume si bijuterii stil Art Nouveau.

Muzeul National Cotroceni a mai expus lucrarile de Art Nouveau in perioada 6 martie-15 mai 2008 in cadrul expozitiei "Art Nouveau in colectiile Muzeului National Cotroceni si ale Castelului Pelisor".

Expozitia "Art Nouveau in colectiile Muzeului National Cotroceni" va fi deschisa in perioada 3 iulie - 10 septembrie 2008.

























[P] Camera Consultantilor Fiscali organizeaza examen de atribuire a calitatii de consultant fiscal sau de consultant fiscal asistent in Bucuresti, in data de 4 noiembrie 2017

Camera Consultantilor Fiscali este organizatia profesionala de utilitate publica care coordoneaza activitatea de consultanta fiscala din Romania si are in evidenta peste 5.500 de membri la nivel national. Inscrierile la examen se fac in perioada 2 octombrie 2017 - 20 octombrie 2017 pe site-ul http://www.ccfiscali.ro/.

221 vizualizari

Top 5 articole cele mai ...



Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version