Noul val cinematografic din Romania va fi prezentat in cadrul celei de-a 25-a editii a Festivalului de Film de la Ierusalim. In selectia de lung-metraje a Festivalului va fi prezentat filmul BOOGIE, in regia lui Radu Muntean (aflat anul acesta in selectia Quinzaine des réalisateurs de la Cannes si in selectia Festivalului International de Film de la Karlovy Vary, in cadrul competitiei East of the West). Festivalul de la Ierusalim se va desfasura in perioada 10-19 iulie 2008.

Potrivit I.C.R. Tel Aviv, programul festivalului cuprinde un workshop cu titlul Noul val cinematografic din Romania – directii si perspective, moderat de criticul de film Dan Fainaru, in data de 15 iulie. In acest cadru va fi prezentata o selectie de scurt-metraje premiate la festivaluri din Romania si din lume: Megatron, regizor: Marian Crisan (Palme D’Or, Cannes 2008); Lampa cu caciula, regizor: Radu Jude (premii: Best short Sundance 2007, Grand Prix Bilbao 2006, Golden Moan Valencia, Best short Cracow, Hamburg etc.); Zi buna de plaja, regizor: Bogdan Mustata (Ursul de aur, Berlin 2008); Lectia de box, regizor: Alexandru Mavrodineanu; La drumul mare, regizor: Gabriel Sirbu; Valuri, regizor Adrian Sitaru.

De asemenea, vor avea loc doua mese rotunde, la Cercul Cultural Roman din Ierusalim in data de 11 iulie si la I.C.R. Tel Aviv in data de 16 iulie, unde vor fi analizate realizarile si tendintele cinematografiei romanesti. La intalnirile cu publicul vor fi prezenti: Cristina Corciovescu, presedinte al Asociatiei Criticilor de Film din Romania; Alex Leo Serban, critic de film; Gabriel Sirbu, tanar realizator, regizorul scurt-metrajului La drumul mare; Alexandru Mavrodineanu, regizorul filmului Lectia de Box; Erwin Simsensohn, actor distribuit in scurt-metrajul Megatron, premiat cu Palme D’Or la Cannes.