Cvartetul de Coarde Contempo isi face debutul in Portugalia prin sustinerea a doua concerte extraordinare la Lisabona. Tinerii instrumentisti romani, actualmente avand statut de grup muzical in rezidenta in Irlanda, vor interpreta compozitii de Joseph Haydn, Heitor Villa-Lobos, Radu Paladi, Sabin Pautza si Antonin Dvorak. Spectacolele organizate de ICR Lsabona sunt programate pentru 23 iunie la Muzeul Muzicii si 24 iunie la Auditoriul Institutului Franco-Portughez.

Potrivit ICR Lisabona, cel de-al doilea concert va fi inregistrat de catre postul de radio cultural RDP Antena 2, urmand a fi difuzat in cadrul emisiunii Concerto Aberto (Concert deschis).

Membrii Cvartetului de Coarde Contempo sunt Bogdan Sofei – vioara 1, Ingrid Nicola – vioara 2, Andreea Baciu – viola si Adrian Mantu – violoncel.

In 1995 patru studenti ai Universitatii Nationale de Muzica din Bucuresti au format ConTempo String Quartet. In cativa ani cvartetul a realizat turnee prin intreaga lume castigand numeroase premii internationale printre care Premiul I: la Concursul Valentino Bucchi, in Roma, la Die Grosser Förderpreise in Munchen, Germania; Premiul II: la Concursul J. Brahms, la Hamburg, Germania, Premiul III si Premiul publicului la Concursul London International String Quartet si Premiul III la Concursul Schubert in Graz.

Au mai castigat Wigmore Award (constand in debutul lor la Wigmore Hall) iar in 1999,

Cvartetul a obtinut Premiul Uniunii Criticilor Muzicali din Romania pentru cel mai bun ansamblu al anului. Contempo a cantat in peste 900 de concerte printre care in Wigmore Hall din Londra, Sala de Concerte a Filarmonicii din Berlin, Teatrul Chatelet din Paris, Sala de concerte a Universitatii Geidai din Tokyo, Ateneul Roman din Bucuresti etc. A luat parte la numeroase festivaluri de renume precum Europa Musicale Festival din Munchen, Hayden Festival din Eisenstadt, Berliner Festwochen, Festival Classique au Vert din Paris, a fost prezent la numeroase inregistrari la radio si televiziune in Marea Britanie, a inregistrat Adagio de Beethoven, Opus 131, pentru filmul «Band of Brothers» produs de Steven Spielberg si Tom Hanks, a compus, aranjat si interpretat coloana sonora a filmului danez «The Abis» (1910), etc.

ConTempo String Quartet a fost invitat sa cante pentru Papa Paul al II-lea la Castelul Gandolfo (1999), pentru Principele Charles al Marii Britanii (2001 si 2002) si pentru Nelson Mandela in Africa de Sud (2003). «La sfarsitul acestui concert as dori sa multumesc muzicienilor cvartetului ConTempo, care, prin sensibilitatea si tehnica lor, ne-au oferit un moment de profunda contemplare... un ecou fidel al bogatiei culturale a poporului roman.» a declarat Papa Ioan Paul al II-lea la sfarsitul concertului, sustinut la Castelul Gandolfo, pe 22 august 1999.