In luna iulie va avea loc Simpozionul International de Arta Contemporana de la Vseradice, Cehia. Simpozionul va reuni participanti din Austria, Bulgaria, Canada, Lituania, Republica Ceha, Republica Moldova, Kargastan, Romania, Slovacia. Potrivit ICR Praga, Romania va fi reprezentata de sculptorul Traian Moldovan, care va sustine pe 3 iulie, conferinta pe tema „Demersul artei contemporane baimarene – tendinte si inovatii“. Tot in cadrul Simpozionului, pe 5 iulie, va avea loc vernisajul expozitiei personale cu titlul „Tentatia volumului“, in sediul Primariei Vseradice. Participarea romaneasca este sustinuta de Institutul Cultural Roman din Praga.

Sculptorul baimarean Traian Moldovan, la varsta de 70 de ani, este o voce a sculpturii romanesti maramuresene. Lucrarile sale in piatra, marmura, bronz sau beton pot fi gasite in colectiile muzeelor de stat din Baia-Mare si Alba-Iulia, precum si in colectii particulare din tara si strainatate, in Olanda, Franta, SUA, Germania sau Ungaria.

Membru al Uniunii Artistilor Plastici din 1968, cu o perioada de intrerupere intre 1975 – 1979, si membru din 1995 al Asociatiei Internationale a Artistilor Plastici cu sediul la Paris, Traian Moldovan este detinator al mai multor premii si distinctii importante, printre care medalia „Meritul Cultural“ clasa I, sectiune „Arte Plastice“, atribuita de Presedintele Romaniei in 2004; Premiul pentru „Arta Plastica“ (Municipiul Baia-Mare, 2004); Diploma de Excelenta pentru contributia adusa Centrului Artistic din Baia-Mare (Municipiul Baia-Mare, 2006); Diploma de Excelenta „Ovidiu Maitec“ pentru sculptura la Bienala Internationala de Arta Contemporana (Arad, 2007); Premiului Salonului National de Sculptura Mica (Arad, 1989), informeaza ICR.