Trupa Ska-Reggae E.M.I.L. va participa la Fête de la Musique la Berlin. Cei cinci membrii ai trupei vor concerta in dupa-amiaza zilei de 21 iunie pe scena principala din Zionskirchplatz, cunoscuta pentru evenimentele in aer liber. Trupa din Romania va concerta alaturi de The Special Guests (Germania), Palmeras kanibales (Venezuela), Babylove & the van dangoes (Danemarca), Makako Jumo (Italia) si Unite Tribe (Germania).

Trupa bucuresteana E.M.I.L. este una dintre putinele trupe din Romania care reprezinta genul Ska-Reggae. Deja de cativa ani se bucura de succes in tara, urmand acum sa convinga si publicul berlinez de ritmurile „groove” compuse pe plaiurile mioritice.

Cei cinci membrii ai trupei, Sorin - voce, Gabi - chitara, Stoi - chitara (the), Barbu - bass, Piti - tobe, vor concerta in dupa-amiaza zilei de 21 iunie pe scena principala din Zionskirchplatz, locatie deja consacrata pentru evenimente muzicale in aer liber. Organizatorii preconizeaza o prezenta de peste 20.000 de persoane, informeaza ICR Berlin.

La Fête de la Musique are loc in peste 100 de orase de pe mapamond, unde trupe muzicale de toate genurile evolueaza pe nenumaratele scene in aer liber amenajate cu acest prilej. Manifestarea este o oportunitate excelenta de a oferi publicului larg muzica si arta interculturala, dar si de a imbogati viata culturala a oraselor participante.

In noaptea de 21 iunie Sarbatoarea muzicii cuprinde si Romania. Sub denumirea misterioasa de Noaptea albastra, versiunea romaneasca a Sarbatorii muzicii din 2008 va fi organizata la Bucuresti, Iasi, Cluj, Timisoara, Constanta, Brasov, Pitesti si Ploiesti. Pentru acest an, organizatorii anunta una dintre cele mai originale, surprinzatoare si festive editii. 50 de DJ francezi si romani vor electriza noaptea romaneasca in aproape douazeci de cluburi din toata tara.