Nu-mi vine sa cred: unul dintre cele mai tari filme din programul TIFF-ului de anul asta (eu nu l-am vazut la Cluj, ci saptamana trecuta, la Elvira Popescu), thrillerul rusesc Gruz 200 / Cargo 200 (2007) de Alexei Balabanov, a ajuns deja la TV 1000 (fericiti cei ce prind acest program…), putand fi vazut diseara (17 iunie), de la ora 23:00 (si, probabil, in reluare de cateva ori).

Povestea e plasata in Uniunea Sovietica a anului 1984, e bazata pe un caz real (desi mi-e greu sa cred ca toate grozaviile de pe ecran s-ar fi putut intampla cu adevarat), iar “Cargo 200″ aducea acasa cadavrele soldatilor ucisi in razboiul din Afganistan (unul dintre aceste cadavre joaca aici un rol important).

Pe langa scene de sex & violenta greu suportabile, in film veti mai gasi o pasionanta disputa filosofica & religioasa intre un profesor de ateism stiintific si un mujic propovaduitor al unei noi “Cetati a Soarelui”, tineri rebeli si libertini, multe hituri ale epocii si, desigur, rauri de vodca, combustibilul preferat al fostului “popor vecin si prietin”. Chiar daca trailerul nu e tradus, va puteti face o impresie despre ce va asteapta…

Comenteaza pe Strafulgerari