Romanul Inglorious al scriitoarei Joanna Kavenna, castigator al Orange Prize for New Writers in 2008 va fi tradus la editura Leda in toamna acestui an, informeaza un comunicat al editurii.

Chiar daca nu e un “road novel“ in sensul traditional, povestea Rosei Lane din Ingloriouse o cautare a sensului adevarat al vietii si o calatorie de autodescoperire, in timpul careia antreneaza detalii dintr-un oras tulburat de evenimente si din vietile celor din jurul ei. Rosa Lane e o femeie curajoasa: si-a incheiat conturile cu trecutul dezamagitor pentru a porni intr-o aventura individuala.

In varsta de numai 24 de ani, Joanna e o scriitoare britanica ce locuieste in prezent in Duddon Valley, Cumbria. A debutat cu o carte nonfiction, The Ice Museum, pentru care Joanna Kavenna a calatorit mult prin Scotia, Norvegia, Islanda si Groenlanda. Cartea, aparuta in 2005, a fost un succes fiind bine primita de critica si nominalizata la Guardian First Book Award si la Premiul Ondaatje.

Autoarea, care are deja un doctorat la activ, a obtinut mai multe burse de scriitor la St. Anthony’ College, Oxford si St. John’s College, Cambridge. Fragmente din scrierile ei au aparut in publicatii precum London Review of Books, The Guardian, The Observer, Times Literary Supplement, The International Herald Tribune, The Spectator, The Telegraph.

Premiul Orange Prize for New Writers este decernat in fiecare an unui autor debutant.