Sub denumirea misterioasa de Noaptea albastra, versiunea romaneasca a Sarbatorii muzicii din 2008 va fi organizata in data de 21 iunie, la Bucuresti, Iasi, Cluj, Timisoara, Constanta, Brasov, Pitesti si Ploiesti. Pentru acest an, organizatorii anunta una dintre cele mai originale, surprinzatoare si festive editii. 65 de DJ francezi si romani vor electriza noaptea romaneasca in aproape douazeci de cluburi din toata tara si vor ilustra diversitatea de genuri, de stiluri si de inspiratii care dau in momentul de fata muzicii electronice franceze o audienta mondiala.

Alex Gopher, Frederic Galliano, Lilea Narrative, Leonard de Leonard, Donovan, Jean Nipon sau Tacteel, Chateau Flight, Ark, Keeclac, Gentlemen Drivers sau chiar Missill, noi idoli ai Noptilor electronice - sunt cativa dintre reprezentantii asa-numitului « french touch » al muzicii electronice, talentati si recunoscuti de cele mai mari scene internationale care vor anima noptile celor 8 orase participante, cu ocazia Sarbatorii Muzicii 2008 in Romania.

Potrivit comunicatului Institutului Francez, pe langa concertele propriu-zise, Noaptea Albastra aduce si un concurs pentru public, al carui premiu va fi un bilet la Paris unde castigatorul va participa la o seara electro pariziana.

Sala Elvira Popescu va participa si ea la Sarbatoarea Muzicii din acest an, cu proiectia a doua filme care ilustreaza tema muzicii electronice, Control de Antoine Corbijn si Daft Punk’s Electroma de Thomas Bangalter si Guy-Manuel De Homem-Christo, programate pe 21 si 22 iunie.

Toate evenimentele organizate in cadrul Sarbatorii muzicii sunt deschise publicului larg, iar intrarea este libera.

De cativa ani, sub impulsul retelei culturale franceze, Romania se aliniaza Sarbatorii muzicii, manifestare de euforie colectiva in care, pe 21 iunie in fiecare an, intai in Franta din 1981, apoi in toata Europa, muzicieni profesionisti si amatori invadeaza strazile, cafenelele, spatiile publice pentru a impartasi gratuit publicului larg pasiunea pentru muzica.