Fundatia Calea Victoriei organizeaza un atelier interactiv de filozofie sustinut de Andrei Plesu. Ce stie si ce nu stie Socrate va fi analizat discutat si dezbatut in intalnirea de la sediul fundatiei, vineri 20 iunie, de la ora 18.30.

Pentru a participa activ la acest atelier si la discutiile din partea a doua organizatorii recomanda celor ce doresc sa participe lectura dialogului de Platon "Apologia lui Socrate".

Atelierele si evenimentele culturale organizate de Fundatia Calea Victoriei se adreseaza tinerilor care doresc sa isi completeze si consolideze cultura generala si sa-si implineasca formarea personala prin dialoguri interactive si non-conformiste cu profesori si oameni exceptionali.

ANDREI PLESU este absolvent al Facultatii de Arte Plastice, sectia de istoria si teoria artei. Doctoratul in istoria artei la Universitatea Bucuresti, cu teza Sentimentul naturii in cultura europeana. Lector universitar la Academia de Arte Plastice, Bucuresti (cursuri de istorie si critica a artei moderne romanesti) (1980-1982). Profesor universitar de filozofie a religiilor, Facultatea de Filozofie, Universitatea Bucuresti (1991-1997). Fondator si director al saptamanalului de cultura Dilema (1993).

Fondator si presedinte al Fundatiei Noua Europa si Rectorul Colegiului Noua Europa (1994). Membru al World Academy of Art and Science (1997). Membru al Académie Internationale de Philosophie de l'Art, Geneva, Elvetia (1999). Dr. phil. honoris causa al Universitatii Albert-Ludwig din Freiburg-im-Breisgau, Germania (2000) si al Universitatii Humboldt din Berlin, Germania (2001).

Commandeur des Arts et des Lettres, Paris, Franta (1990). New Europe Prize for Higher Education and Research la Berlin, acordat de Center for Advanced Study in the Behavioral Sciences, Stanford, Institute for Advanced Study, Princeton, National Humanities Center, Research Triangle Park, North Carolina; Netherlands Institute for Advanced Study in the Humanities and Social Sciences (NIAS), Wassenaar; Swedish Collegium for Advanced Study in the Social Sciences (SCASSS), Uppsala si Wissenschaftskolleg zu Berlin (1993).

Premiul Academiei Brandenburgice de Stiinte din Berlin, Germania (1996). Ordre national de la Légion d'Honneur al Frantei (in martie in gradul de Commandeur si in decembrie in gradul de Grand Officier) (1999).

Potrivit comunicatului fundatiei accesul la acest atelier se va face pe baza inscrierilor pe mail la adresa sandra@victoriei.ro si in urma achitarii taxei pentru curs.