Teatrul romanesc va fi reprezentat in luna iunie la Festivalul de Teatru Profesionist de Papusi de la Plzeň s, la Festivalul International de Teatru al Regiunilor Europene din Hradec Králové de catre Teatrul de papusi „Puck“ din Cluj si respectiv, de Teatrul National din Targu-Mures.

Teatrul de papusi „Puck“ din Cluj va prezenta spectacolul Vrajitorul si corbul pe scena teatrului „Alfa“ din Plzeň, in cadrul celei de-a 27-a editii a Festivalului de Teatru Profesionist de Papusi de la Plzeň. Spectacolul, pus in scena de Mona Chirila (scenariu si regie) dupa opera lui Carlo Gozzi, este conceput in maniera commediei dell’arte, putand fi interpretat ca o citire metaforica a realitatii, in cheia basmului.

„Nu trebuie sa uitam ca traim intr-o lume utilitara, intr-un univers practic, in care fiecare lucru are o valoare de schimb si in care intrarea marionetei insotita de clovn deschide o bresa pe unde va putea sa intre o boare de liniste si de viata.“, declara Mona Chirila. Spectacolul are urmatoarea distributie Ovidiu Crisan, Dana Bontidean, Calin Muresan, Doina Dejica, Frunzina Anghel, Angelica Lupeanu, Ramona Atanasoaia, Rares Stoica, Laura Corpodean, Adina Ungur.

Festivalul International de Teatru al Regiunilor Europene de la Hradec Králové va gazdui in luna iunie spectacolul Mirandolina al Teatrului National din Targu-Mures o adaptare libera semanata de Cristian Ioan dupa Hangita de Carlo Goldoni, comedie italiana a secolului al XVII-lea, care va fi pus in scena la teatrul DRAK pe 26 iunie. Din distributia spectacolului fac parte actorii: Aurel Stefanescu, Ion Sasaran, Mihai Gingulescu, Marilena Popescu, Iolanda Dain, Mende Gabriela, Cornel Popescu, Eduard Marinescu si Valentin Apoltan.

Participarea celor doua teatre romanesti este sustinuta de Institutul Cultural Roman din Praga .