Meciul Romania - Franta a fost vizionat ieri seara la Viena in acordurile concertului extraordinar sustinut de Damian Draghici, intr-una dintre cele mai traficate piete din capitala austriaca – Karlsplatz. Damian Draghici si trupa Balkan Session au cantat in fata a peste 400 de spectatori intr-un concert etno-jazz.

In aceasta piata in care sunt situate o biserica monumentala, Universitatea Tehnica, unul dintre cele mai importante licee din Viena, organizatorii au programat concerte in aer liber pe toata durata campionatului de fotbal. Sunt montate doua scene, una pe apa si alta suspendata intr-un copac (!), potrivit comunicatului ICR Viena, unul dintre organizatorii concertului de luni seara.

La scena pe care a concertat Damian Draghici si trupa Balkan Session s-au adunat peste 400 de spectatori, in timp ce zeci de microbisti au pendulat intre scena si terasa unde putea fi urmarit meciul Romania – Franta situata vizavi, langa Musikverein, cea mai importanta scena muzicala din Austria. Oferta romaneasca simultana i-a pus in dificultate pe foarte multi care ar fi dorit sa vada meciul dar sa nu piarda concertul exceptional oferit de Damian Draghici si trupa lui. Unele grupuri de microbisti au gasit o solutie ingenioasa: si-au desemnat reprezentanti care traversau in fuga artera principala de la terasa unde se viziona meciul pentru a raporta prietenilor detalii despre joc si scor.

Echipa ICR Viena, tineri romani care studiaza la Viena, grupul coral Acapella care a sustinut concerte la Bad Ischl au animat publicul prezent in piata, au oferit tricouri si au impartit stegulete tricolore.

Spectacolul a fost organizat de ICR Viena in colaborare cu Asociatia AUSTRIA LA BAL(L) si Primaria Vienei.