Expozitia de fotografie Transported People a lui Alexandru Paul va reprezenta Romania la Festivalul international de fotografie PHotoEspaña 2008, cel mai important festival international anual de fotografie si arte vizuale din Spania. Expozitia, deschisa la sediul ICR Madrid, va avea vernisajul joi, 5 iunie, urmand a fi deschisa publicului pana pe 25 iulie 2008.

PhotoEspaña (PhE), aflata la cea de-a XI-a editie, se desfasoara intre 4 iunie - 27 iulie, interval in care sunt programate expozitii, ateliere si manifestari organizate in spatii publice. Sectiunea Oficiala contine 32 de expozitii, impartite in trei categorii: Loc, Expozitii istorice si mari maestri si Proiecte invitate, iar Sectiunea Off – 37 de expozitii, cuprinzand 230 de artisti din 35 de tari. Printre autorii prezenti: Javier Vallhonrat, Thomas Demand, Roni Horn, Florian Maier-Aichen, etc. PhotoEspaña ajunge anul acesta si in Portugalia cu doua expozitii.

Pe langa expozitia oficiala curatoriata anul acesta de Sergio Mah, PhE cuprinde o sectiune de Alte spatii, pe de o parte galerii din Madrid, iar pe de alta parte reteaua institutelor culturale straine si organisme publice reprezentante ale tarilor care nu au un institut cultural in Spania. Expozitia lui Alexandru Paul are loc in cadrul sectiunii Alte spatii.

Expozitia lui Alexandru Paul, Transported People pune in discutie tema sinceritatii intr-o lume dezorganizata, in care omul se lasa modelat de grilele sociale. „Seria infatiseaza situatii in care mai multe cupluri dezvolta intimitati in tramvaie sau autobuze. Imaginile sunt de fapt instantanee, fotografiate in maniera paparazzi care pastreaza atmosfera de moment unic, demn de a fi arhivat de artist. Dupa realizarea proiectului-experiment – Exhibitions – in care invita voluntari sa se pozeze nud avand la dispozitie un singur cliseu pentru a realiza fotografia care ii exprima cel mai bine, Alexandru Paul continua cautarea acestei sinceritati, in oras, incercind sa prezinte momentul in care “hommo politicus” devine vulnerabil: indragostirea si manifestarea ei publica.” Text de Dan Popescu, Galeria H`Art, Bucuresti.

Alexandru Paul are 36 de ani, locuieste si lucreaza in Bucuresti. A absolvit UNATC in 2000, imagine de film si TV.

Selectii expozitii individuale:

- 2000 – Muzeul National de Arta al Romaniei – fotografie

- 2004 – Biblioteca Centrala Universitara Bucuresti – fotografie

- 2007 – Galeria H’art Bucuresti – “Exhibitions” – instalatie, fotografie.

Selectii expozitii de grup:

- 2004, 2005, 2006, 2007 Festival de Film Transilvania – fotografie cu Grupul 7zile

- 2004 – Biblioteca Centrala Universitara Bucuresti – fotografie cu Grupul 7zile

- 2003 – Amsterdam – Empire Art Gallery – fotografie.