Spectacolul "Proces cu usile inchise", un proiect de teatru, dans, muzica si poezie conceput de Arcadie Rusu pe versurile poetului Tiberiu Neacsu va fi prezentat marti, 3 iunie, de la ora 19, la Sala mica a Ateneului Roman.

Spectacolul are urmatoarea distributie: Tiberiu Neacsu, Attila Bordas, Irina Sarbu, Vadim Rusu, Anca Damacus, Iulian Glita, Alin State, Andrei Bratu, Mihai Mericoffer, Raluca Popa, Casandra Stelea, Calbajos Rasmina, Bobeicu Galina.

"In ideea de a uni tineri artisti, proiectul cuprinde mai multe zone de interes, pe care isi doreste sa le si promoveze. Astfel, textul spectacolului e compus din creatiile tanarului poet Tiberiu Neacsu, poezii si poeme, unele publicate, iar altele vor fi prezentate in premiera. Un alt aspect important este prezenta in spectacol a muzicii live, spune coregraful Arcadie Rusu despre spectacolul sau.

Spectacolul este realizat cu participare exclusiva a tinerilor artisti cu scopul de a-i promova si de a le da o cazia sa se exprime artistic in conformitate cu generatia lor. Avand ca principal scop libertatea de expresie a tinerilor, si pentru o mai buna asimilare a lor in viata culturala, dar si pentru atragerea totodata a publicului tanar, care sa se identifice si sa capete apetit pentru evenimente culturale.

Spectacolul este creat exclusiv pentru acest spatiu, care are o arhitectura aparte si ofertanta conceptiei regizorale. Poeziile reprezinta componenta dramatica a spectacolului. Nu este vorba de un recital de poezie, ci de un spectacol cu un scenariu poetic, bine inchegat, coerent, cu personaje de factura teatrala. Se urmareste construirea unei lumi, din viziunea tinerei generatii. Totul este dus intr-o zona metaforica, absurda, caracteristica contemporaneitatii.

Spatiu descris este unul al judecatii si al purificarii, un spatiu de trecere dintr-o dimensiune in alta, cu perso naje si problematici cat mai diverse.

Simbolistica folosita este foarte puternica vizual, prin aparitia unor repere recognoscibile, general valabile: judecata, purgatoriu, viata, moarte.

Fiecare om-personaj vine cu povestea si cu problematica lui, aduce pe scena intreaga sa lume, per ansamblu se creeaza atmosfera de ireal, de vis iluzoriu in care personajele traiesc impreuna si separat in acelasi timp.

Accentul cade pe absurdul vietii si a ceea ce urmeaza, pe imprevizibilul ce ne asteapta, o tema etern valabila, dar exprimata intr-un limbaj contemporan, care presupune si o interferenta a dansului, teatrului, muzicii si poeziei."