Festivitatea de acordare a premiilor Galei Societatii Civile, cel mai amplu eveniment care promoveaza activitatea sectorului non-profit din Romania, va avea loc marti, 20 mai la Ateneul Roman incepand cu ora 18.00.

Potrivit organizatorilor evenimentului, conceptul editiei din acest an a Galei Societatii Civile - “Binele o duce rau in Romania” este o imagine cumulata a sase editii in care sectorul non-profit si-a promovat proiectele si a fost premiat pentru cele mai bune dintre ele – este un semnal, un stop cadru din filmul evolutiei “Binelui”.

Societatea civila romaneasca este activa in limitele stabilite de interesul, resursele, mentalitatile, prejudecatile de care depinde si careia i se adreseaza. Festivitatea de premiere din acest an vine sa intruchipeze societatea civila sub atributul care-i defineste scopurile si existenta, “Binele”.

Printre personalitatile care vor inmana premii castigatorilor se numara: Robert Turcescu (Realitatea TV/ Europa FM), Mihaela Radulescu (Antena 1), Catalin Stefanescu (TVR 1), Sandra Pralong (Fundatia SynergEtica), Catalin Mosoia (Europa FM), Andreas Baude (Director General Apa Nova), Sorin Blaga (Vicepresedinte Rompetrol), Frans van der Ent (CEO Interamerican). Evenimentul va fi moderat de Marius Vintila, sustinut de proiectii video realizate de Daniel Gontz si muzica de Silent Strike.

Proiectele sectorului neguvernamental, finalizate in 2007, inscrise pe site-ul www.galasocietatiicivile.ro au fost jurizate de formatori de opinie, jurnalisti, specialisti in implementarea si in evaluarea proiectelor sociale, reprezentanti ai societatii civile si ai sectorului neguvernamental romanesc: Mihaela Radulescu (Antena 1 si ambasador al United Way in Romania), Liviu Mihaiu (Academia Catavencu, Asociatia “Salvati Dunarea si Delta”), Raed Arafat (Medic coordonator al SMURD si subsecretar de stat in Ministerul Sanatatii Publice), Catalin Stefanescu (TVR 1), Ioan T. Morar (Academia Catavencu si Cotidianul), Robert Turcescu (Realitatea TV si Europa FM), Luciana Simona Velea (Institutul de Stiinte ale Educatiei), Sandra Pralong (Synergy Communications), Victor Alistar (Transparency International), Dumitru Sandu (Facultatea de Sociologie si Asistenta Sociala), Luminita Tanasie (World Wide Fund for Nature Romania), Alin Ivan (SVASTA Consult), Cosmin Alexandru (Brandivia si Asociatia Erudio), Cristina Bortun (coordonator proiecte Institutul Goethe Bucuresti), Dana Deac (TVR 1), Catalin Mosoia (Jurnalist de stiinta la Europa FM).

La eveniment sunt invitati reprezentanti din sectorul privat – companiile romanesti, initiatoarele programelor de responsabilitate sociala, reprezentanti ai administratiei publice centrale – potentialii parteneri ai organizatiilor neguvernamentale in proiectele pe care le implementeaza, oameni care activeaza in mediul politic, lideri de opinie si personalitati recunoscute in diferite domenii de activitate si reprezentanti mass-media.