In perioada 7 – 10 mai "The Rahoerson Serge and Nivo Trio" va sustine doua concerte de jazz in Bucuresti si unul la Sibiu. Ideea turneului de jazz a pornit de la cartea Catiei Maxim „Inca un Pas” care descria atmosfera incandescenta a ritmurilor de jazz dintr-un club parizian in care canta trupa "The Rahoerson Serge and Nivo Trio”. Trupa va concerta la Bucuresti (7 mai 2008 orele 19 la Clubul Taranului Roman , vineri 9 mai 2008 la Arcub orele 19 ) si la Sibiu pe 10 mai 2008 in Club Imperium de la orele 19.

„The Rahoerson Serge and Nivo Trio” a aparut in anii 70. Originali din Madagascar membri trupei imbina perfect ritmurile de jazz, blues, r&b, bossa , gospel , funk si „world music”. Atunci cand vine vorba despre show, nimic nu se compara cu acest trio. Cei trei membri, Serge Rahoerson ( claviatura si saxofon), Nivo ( voce si percutie ) si Max Hery ( chitara bass ) au fost prezenti de-a-lungul celor peste 30 de ani de cariera la cele mai importante festivaluri din Statele Unite si Europa. Au cantat alaturi de nume sonore din lumea jazz-ului precum: Jaco Pastoris, Jimmy Smith , Wynton Marsalis, Paquito Rivera, Buddy Tate, Harry Edison si Chick Corea.

Pe parcursul turnelui, autoarea cartii „Inca un Pas” Catia Maxim va fi prezenta si va sustine o sesiune de aufografe, informeaza producatorul turneului, Medieval Praxis.

,, In urma cu doi an , vizitam pentru prima data Parisul. Absolut intamplator am ajuns la Caveau de la Huchett. Dupa aceea senzationala seara de jazz, totul a capatat un alt sens. Au venit raspunsuri la intrebari nerostite si cand m-am intors acasa, am scris primul meu roman ,,Inca un Pas”. Ma bucur sa revad trio-ul in Romania, sunt convinsa ca vor oferi un recital spumos publicului bucurestean si sibian”, a declarat Catia Maxim.