Pana la data limita de inscriere a ofertelor culturale pentru programul „Promocult 2008” au fost inregistrate in total 86 de proiecte. Ministerul Culturii si Cultelor va aloca cinci milioane de lei pentru Programul de promovare a artei contemporane din Romania in Uniunea Europeana "Promocult 2008".

Proiectele depuse vor fi evaluate de sase comisii de selectie, pentru fiecare domeniu, constituite la nivelul Administratiei Fondului Cultural National. Suma maxima ce poate fi acordata unui proiect selectat este de 400.000 lei. Finantarea este nerambursabila si se acorda pentru actiuni si proiecte derulate in intervalul 9 mai - 1 decembrie 2008.

Potrivit Regulamentului de organizare a Promocult 2008 finantarea nerambursabila se acorda pentru oferte culturale elaborate de solicitanti, sub forma unui proiect sau unei actiuni culturale, pentru unul sau mai multe dintre urmatoarele domenii:

a) arte vizuale – expozitii realizate dupa 1 ianuarie 1990;

b) teatru – spectacol realizat in perioada septembrie 2005 – martie 2008;

c) muzica – spectacol sau concert realizat in perioada septembrie 2005 – martie 2008;

d) dans – spectacol sau concert realizat in perioada septembrie 2005 – martie 2008;

e) cultura scrisa - poezie, proza, dramaturgie - opere publicate dupa 1 ianuarie 1990, sub semnatura unui autor din Romania si/sau traduceri realizate dupa 1ianuarie 2000, a unor opere, indiferent de data publicarii, sub semnatura unui autor din Romania;

f) film – lungmetraj, scurtmetraj de fictiune, film documentar si de animatie, realizate cu sprijinul Centrului National al Cinematografiei.

Potrivit MCC, repartitia proiectelor depuse pe cele sase domenii este urmatoarea:

• arte vizuale: 27 proiecte

• culturã scrisã: 11 proiecte

• dans: 8 proiecte

• film: 4 proiecte

• muzicã: 19 proiecte

• teatru: 17 proiecte

Rezultatele selectiei vor fi anuntate de catre secretariatul tehnic al comisiilor de selectie in data de 28 aprilie.