Saptamana Dramaturgiei Romanesti, eveniment organizat de Teatrul National din Belgrad in parteneriat cu Institutul Cultural Roman, se desfasoara in perioada 16 – 20 aprilie, la Belgrad..

Cea mai mare institutie teatrala din Belgrad deschide, cu “Saptamana dramaturgiei romanesti”, o serie de lecturi publice, montari si intalniri dedicate dramaturgiei europene contemporane.

Vor fi prezentate piese care au fost puse in scena la numeroase teatre din lume si au fost premiate la importante festivaluri internationale : Romania 21 de Stefan Peca, Eu cand vreau sa fluier, fluier de Andreea Valean, Sado Maso Blues Bar de Maria Manolescu, Kebab de Gianina Carbunariu si Vitamine de Vera Ion. Vineri, 18 aprilie, la Teatrul National din Belgrad va avea loc o intalnire cu autorii Gianina Carbunariu, Vera Ion, Stefan Peca si Andreea Valean.

O motivatie a alegerii acestor autori este, conform organizatorilor, faptul ca piesele lor abordeaza teme familiare publicului din aceasta regiune: tranzitia si felul in care oamenii i se adapteaza, dileme ale tinerilor confruntati cu doua sisteme de valori, aderarea la Uniunea Europeana si perceptiile asupra acesteia, informeaza ICR.