Recunoscut ca maestru in evocarea unor perioade istorice trecute, Philip Kerr ne supune atentiei in Pacea lui Hitler, cel mai recent roman al sau, un scenariu care depaseste limitele genului de fictiune: si daca Hitler ar fi negociat pacea? Thrillerul Pacea lui Hitler a aparut recent la editura Leda in traducerea Livianaei Tane.

Si daca Hitler ar fi negociat pacea?

In toamna lui 1943, Roosevelt, Churchill si Stalin s-au intalnit la Teheran ca sa puna la cale sfarsitul razboiului. Dar daca Hitler, destul de siret incat sa inteleaga faptul ca nu mai avea nici o sansa sa castige razboiul, a lansat cumva negocieri pentru incheierea pacii? Si daca oferta lui secreta ameninta sa faca ceea ce armatele lui nu au reusit: sa distruga Alianta formata impotriva lui?

Pacea lui Hitler, cel mai recent roman al autorului apreciatei trilogii Berlin Noir, se afunda documentat in ape tulburi si adanci; pe masura ce protagonistii si subordonatii lor fac si desfac intelegeri, Kerr reuseste sa creasca tensiunea la fel cum ticaitul unei bombe cu ceas, plasate in mijlocul unui complot, reuseste sa ne puna sub semnul indoielii cele mai adanci notiuni de bine si rau, de scopuri si mijloace.

Philip Kerr s-a nascut in 1956 la Edinburgh. Aici a facut scoala primara. A urmat cursurile Facultatii de Drept din Birmingham, pe care a absolvit-o in 1974. In anii 1980 a fost copywriter la diferite agentii de publicitate. In 1989 a realizat un prim roman: March Violets. Au urmat alte treisprezece carti, dintre care amintim: The Pale Criminal si A German Requiem (publicate impreuna sub titlul Berlin Noir), A Philosophical Investigation, Dead Meat si Gridiron.

Folosindu-se de pseudonimul P.B. Kerr, a scris The Children of the Lamp - tradus in Romania la Corint Junior, cu titlul Copiii lampii fermecate, o carte pentru copii care s-a bucurat de un real succes, informeaza editura.