Cunoscutul jurnalist Cristian Tudor Popescu isi lanseaza cel mai recent volum Luxul mortii, la Iasi. Evenimentul lansarii va avea loc joi, 10 aprilie, la ora 15.00, in Sala Senat a Universitatii „Al.I. Cuza”. Lansarea de carte va fi urmata de o dezbatere pe tema „Ziarele, o afacere multimedia?”.

Cartea Luxul mortii, a aparut in 2007, in colectia „Ego. Publicistica” de la Polirom. La evenimentul lansarii sunt invitati sa vorbeasca despre carte Daniel Condurache si Alex Savitescu, informeaza editura.

Lansarea de carte face parte din cea de-a sasea editie a „Seminarului de jurnalism” organizat de Centrul Cultural Francez, in perioada 10-12 aprilie, la Iasi.

Evenimentul este organizat de Editura Polirom, Centrul Cultural Francez (CCF) si Asociatia Studentilor Jurnalisti din Iasi.

Texte din acest volumul Luxul mortii au aparut initial, in perioada 2004-2007, in Adevarul si Gindul.

„Premierul Tariceanu s-a dus cotonog si vine cangur de la Paris, presedintele Basescu si-a depanat salele la Viena. Lumea buna din tara asta isi ia vile si paminturi in Occident, isi face concediile la Mediterana, isi trimite odraslele sa invete la Oxford si la Harvard. Iar cind au rateuri la organism, fug de imbratisarea Celui de Sus tot in Vest. Un singur lucru nu am auzit pina acum sa faca hailaiful romanesc: sa-si cumpere mausolee sau macar cavouri in cimitirele Occidentului. Nu e scandalos ca un hoit purtat o viata cu Mercedesul, dat cu parfumel London. Paris. New York, curarisit la cele mai bune clinici de afara, in loc sa fie depus in Cimitirul Central al Vienei sau in Pere Lachaise-ul Parisului, sa fie bagat in pamintul balegos al Romaniei?” (Cristian Tudor Popescu)

Cristian Tudor Popescu (n. 1956, Bucuresti) este unul dintre cei mai prestigiosi gazetari din Romania de dupa 1989. Este absolvent al Facultatii de Automatizari si Calculatoare din Bucuresti. A debutat ca prozator SF. Carti publicate: Planetarium, Vremea minzului sec, Imperiul oglinzilor strimbe, Copiii fiarei, Timp mort (Polirom, 1998), Omohom (Polirom, 2000), Romania abtibild (Polirom, 2000), Un cadavru umplut cu ziare (Polirom, 2001), Nobelul romanesc, Libertatea urii (Polirom, 2004), Luxul mortii (2007). Traduceri: Stansilaw Lem, Edificiul nebuniei absolute.

„Fugit din realitatea insuportabila in SF, momit apoi – de o revolutie contrafacuta – sa se reintoarca in realitate, Cristian Tudor Popescu nu mai are nici o scapare decit aceea de a renunta, din cind in cind, sa se invinga pe sine insusi; de a intelege ca este un scriitor pe care trebuie sa-l ia foarte in seama.” (Dorin Tudoran)