Traditionalul Targ de Florii de la Muzeul Taranului Roman (MTR) se va desfasura in acest an intre 18 si 20 aprilie. Ajuns la a noua editie, Targul de Florii va aduce mesteri din intreaga tara ce isi vor prezenta produsele specifice sarbatorii Pastelui, informeaza site-ul institutiei.

Evenimentul va reuni mesteri, mestesugari, negustori si breslasi din toate zonele tarii cu oale, linguri, cauce si ibrice de alama, cu costume populare, scoarte si cergi; cu icoane si pristolnice. Nu vor lipsi de la targ ouale incondeiate, pite armanesti cu praz, branza si ou, cozonaci, colaci si tot felul de cofeturi, suc de mere si tuica, flori si ierburi de leac.

Potrivit organizatorilor, in programul targului sunt incluse demonstratii si concurs de incondeiere a oualor pentru copii, spectacol de animatie pentru adulti si copii, prezentat de teatrul Dell’ Arte, muzica veche armaneasca cu Boatea Pindului, va canta fanfara de la Lapusnicu Mare, judetul Caras-Severin. Inh cadrul targului va fi amenajat un loc de popas cu sarmale si placintele lui Lazar, peste fript la gratar, saramura si vin.

Pretul biletului de intrare este de 4 lei si 2 lei (cu reducere pentru elevi, studenti, pensionari)