Institutul Cultural Roman din Paris lanseaza o noua sesiune de candidaturi pentru doua rezidente de creatie in perioada iulie-decembrie 2008. Programul, realizat cu sprijinul ambasadei Romaniei in Franta, se adreseaza artistilor si profesionistilor romani din domeniul stiintelor umaniste.

Durata rezidentei este de pana la 2 luni fiind stabilita in functie de natura proiectului prezentat. Castigatorii vor beneficia de transport, cazare la Paris pe o perioada de 1-2 luni si o bursa lunara de 1000 de euro.

Pentru perioada de rezidenta iulie-decembrie 2008 candidaturile pot fi trimise pana la data de 1 mai 2008. Solicitantii sunt rugati sa specifice perioada preferata.

Inaugurat in octombrie 2007, programul a permis unor artisti vizuali, muzicieni, scriitori, documentaristi, muzeografi sa beneficieze de un stagiu de creatie si documentare la Paris, precum si de reteaua profesionala a ICR Paris.

Concursul se organizeaza de doua ori pe an dupa cum urmeaza :

- in luna mai, pentru perioada iulie – decembrie

- in luna noiembrie, pentru perioada ianuarie – iunie.

Castigatorii vor primi un raspuns din partea juriului intr-un termen de 30 zile de la data limita de depunere a dosarelor de candidatura, informeaza ICR Paris..

Mai multe informatii privind conditiile de participare si inscriere puteti afla la adresa www.icr.ro/rezidente_ICR_Paris

Solicitantii pot trimite dosarul la adresa: institut@institut-roumain.org