Spectacolul The Mercy Seat / Ziua de apoi, de Neil LaBute va fi prezentat in avanpremiera, in zilele de 10 si 11 aprilie, la Teatrul Act. Spectacolul, regizat de Vlad Massaci, are in distributie actorii Mihaela Sarbu si Constantin Dita.

The Mercy Seat este in mod esential o poveste de dragoste care beneficiaza de cateva momente de comedie cu adevarat savuroase. Pentru ca, lasand la o parte lipsa de responsabilitate morala a personajelor sale, LaBute are o abilitate stranie de a captura felul in care oamenii vorbesc, sintetizand pauzele stanjenitoare, propozitiile neterminate, explicatiile bine plasate si iesirile necontrolate. Personajele sale nu sunt folosite ca simpli mesageri care transmit ideile si opiniile autorului, ele sunt inspaimantator de autentice, iar dialogul ramane proaspat si atragator.

"In The Mercy Seat incerc sa analizez zona zero a vietilor noastre, abisul din noi pe care incercam sa il acoperim cu haine de la The Gap, cu parfum Ralph Lauren, cu posete de la Kate Spade. De ce suntem dispusi sa alergam 100 mile in jurul unui enunt direct ca «Un stiu daca te mai iubesc»? De ce? Pentru ca tenisii sunt ieftini, fuga e simpla si sinceritatea este cea mai grea si mai dura moneda de pe planeta", explica autorul piesei, Neil LaBute.

Spectacolul este realizat de Teatrul Fara Frontiere cu sprijinul Administratiei Fondului Cultural National si Centrului Cultural American