Artistul roman Dan Perjovschi a fost invitat sa sustina o prezentare la London Festival of Europe, in cadrul dezbaterii European Action and the Arts (Actiune si arta in Europa), alaturi de artisti, scriitori si teoreticieni englezi si europeni.

Sub titlul Visa Status: None, Dan Perjovschi a prezentat contextul istoric si artistic romanesc din 1989 pana azi, cu referinte la proiectele sale si la implicarea in activarea scenei de arta romanesti, prin colaborarea cu Lia Perjovschi in cadrul Centrului de Analiza a Artei deschis in atelierul artistilor din Bucuresti. Totodata, artistul a vorbit despre rolul de grafician la Revista 22 si influenta discursului politic asupra practicii sale artistice, informeaza ICR Londra.

Dan Perjovschi este unul dintre cei mai reprezentativi artisti contemporani romani, cu numeroase expozitii personale si participari de grup in institutii internationale consacrate. Practica sa consta in comentarii critice, prin desen si text, la adresa unor subiecte problematice ale lumii contemporane: consumism, democratie, terorism, coruptie, manipulare politica si mediatica, implicare sociala. Discursul sau este un raspuns la contextele in care lucreaza, iar proiectele iau forma unor vaste instalatii grafice pe suprafete diverse (pereti, ferestre, pardosele) sau a unor publicatii, de obicei ziare alb-negru cu ilustratii, care sunt distribuite vizitatorilor.

London Festival of Europe 2008 este un eveniment cultural semnificativ organizat de asociatia European Alternatives. Desfasurata intre 6-16 martie 2008, editia din acest an a fost deschisa de filosoful Bernard Stiegler, director al Centrului de cercetare Pompidou din Paris. Dezbaterea European Action and the Arts a avut loc la Chelsea College of Art and Design si a fost organizata in parteneriat cu Institutul Cultural Roman si alte organizatii culturale de prestigiu precum Allianz Alumni Network, The European Movement, Federal Union, Southampton College of Art si Oxford University European Society.

Evenimentul a fost organizat de European Alternatives in colaborare cu Institutul Cultural Roman din Londra.