Lansarea volumului “De ce el?, de ce ea?” de Monique Fradot va avea loc, in prezenta autoarei, joi, 20 martie. Evenimentul va avea loc in doua locatii, la Plaza Romania [Magazinul Diverta] la ora 11.00 , urmat de o sesiune de autografe si la Insitutul Francez [Sala Elvira Popesco] la ora 17.00 dupa care Monique Fradot va sustine conferinta “Forta vindecatoare a cuplului”.La eveniment vor mai participa: Elena Francisc, editor, psiholog si psihoterapeut, Dr. Mihaela Minulescu, profesor universitar, psiholog, presedinte al Asociatiei de Psihologie Analitica.

Un cuplu inseamna intalnirea dintre doua fiinte care se aleg una pe alta. Dezvaluind povestea de iubire a catorva cupluri, unele obisnuite, altele neobisnuite, Monique Fardot s-a aplecat asupra originilor genealogice si psihosociale ale atractiei amoroase si asupra atingerii echilibrului in doi. Cartea lui Monique Fradot, aparuta la editura Editura Elena Francisc Publishing, isi propune sa ne ajute sa iesim din dificultatile relatiei conjugale.

Monique Fradot este psiholog si psihoterapeut. Este profesor si formator in Franta, Belgia, Canada si SUA. Este creatorul unui centru de terapie in nordul Frantei, unde lucreaza cu grupuri dar si formeaza specialisti in problemele cuplului. A creat deasemeni o serie de abordari originale in terapia sexuala si gestionare afectiva, printre care si metoda „vindecarii prin prezent”.

„Prezentul ne vindeca" este o terapie transpersonala bazata pe constientizarea etapelor de evolutie interioara, pe fluiditatea emotiilor, sexualitate si genealogie.

In 1971 primul sau copil moare la nastere si doliul va fi lung si dificil. Incepe o terapie completa si diversa, face diferite stagii de pregatire care sa ii permita sa isi reconstruiasca „o casa interioara”. In 1988 isi va pierde si sotul care moare intr-un accident de masina. Doliul pe care il va tine il considera „magnific”. Calatoreste timp de un an deschizindu-se catre alte culturi: Antile, Asia si America de Nord.

Din 1990 se instaleaza in Normandia unde infiinteaza centrul de terapii ATAMENVI: „Atachement, Amour, Energie Vitale”