Cunoscut mai ales pentru programele de un an de studiu in licee publice din aproape 20 de tari europene, dar si din Brazilia, Canada, Japonia sau SUA, Centrul de Educatie Internationala (International Education Center - IEC) si-a imbogatit oferta educationala cu un set de oportunitati de exceptie. Incepand din acest an, Centrul ofera Programul de Plasament Universitar in Danemarca.

„In primul rand, si poate cel mai important pentru posibilii studenti din Romania, dintre care multi nu au inca posibilitatile materiale ale colegilor lor din Vest, scolarizarea este complet gratuita”, explica Mihai Timofte, Coordonator de Program la Centrul de Educatie Internationala.

„Mai mult, cazarea este asigurata in campusurile universitatilor care participa la acest program, in conditii in concordanta cu gradul de civilizatie dintr-o tara ca Danemarca si la costuri mai mult decat rezonabile. In plus, studentii acceptati in program capata si dreptul de a lucra timp de 15 ore pe saptamana in perioada cursurilor si cu program complet in vacanta de vara, respectiv lunile iunie, iulie si august”.

Semnificativ este si faptul ca universitatile participante la acest program sunt dintre cele mai prestigioase din Danemarca si chiar din Europa. Lista este deschisa de Aarhus School of Business si continua cu VIA University College, University of Southern Denmark, Odensee Technical College, NOEA Institute of Applied Management, Danish Business Academy si Aalborg University.

Sunt oferite programe de 3-4-5 ani, respectiv studii complete, finalizate cu diplome de nivel Bachelor sau de Master in urmatoarele domenii: Arhitectura si Constructii; Inginerie; Informatica; Marketing; Management; Administrarea Afacerilor; Turism. Cursurile se desfasoara in limba engleza si toate programele sunt acreditate de Ministerul Educatiei din Danemarca si folosesc Sistemul European de Credite Transferabile (European Credit Transfer System, ECTS).

Inscrierea se face prin trimiterea unei copii scanate a foii matricole cu rezultatele primilor trei ani de liceu (pentru elevii care doresc sa se inscrie in programul de Bachelor) sau cu rezultatele la zi din timpul facultatii (pentru studentii care vizeaza la programul de Master). In ambele cazuri foile matricole trebuie traduse in limba engleza de un traducator autorizat si trimise la adresa denmark@iec.ro.

Elevii si studentii din an terminal care nu au sustinut inca un test de limba engleza standardizat (IELTS, Cambridge sau TOEFL) vor putea sustine testul de limba engleza cu reprezentantii Centrului de Educatie Internationala in Bucuresti, Iasi, Timisoara si Cluj-Napoca.

Informatii suplimentare: Centrul de Educatie Internationala, str Marin Serghiescu, nr 6-8, Bucuresti, RO – 021016, tel 021-2111204, fax 021-2112204, e-mail: info@iec.ro, web: www.iec.ro.