Cunoscutul actor Ovidiu Iuliu Moldovan a incetat din viata in aceasta seara la spitalul Universitar din Capitala in urma unui stop cardio-respirator. Ovidiu Iuliu Moldovan avea 66 de ani si suferea de cancer.

In ultimii ani actorul a ales sa renunte la cinematografie dedicandu-se cu totul teatrului. Cei care l-au indragit pe actor l-au putut vedea luna trecuta la Teatrul National in spectacolul Celalalt Cioran.

Printre cele mai cunoscute filme in care a jucat Ovidiu Iuliu Moldovan amintim: Profetul, aurul si ardelenii, Artista, aurul si ardelenii si Pruncul, petrolul si ardelenii, Craii de curte veche (1995), Calatorie de neuitat (1994), Somnul insulei (1994), Flori de gheata (1989), Egreta de fildes (1987), Punct si de la capat (1987), Cuibul de viespi (1986), Din prea multa dragoste (1985), Masca de argint (1985), Horea (1984).

De-a lungul timpului, actorul a interpretat roluri dintre cele mai dificile in piese de teatru, apreciate de public si de critica de specialitate: Mio (Pogoara iarna de M.Anderson), Alan Squeir (Padurea impietrita de Sherwood) sau Sebastian (A 12-a noapte de William Shakespeare), pe scena Teatrului din Timisoara, in timp ce, la Teatrul National din Bucuresti, Ovidiu Iuliu Moldovan s-a identificat cu Oswald (Regele Lear de Shakespeare), Thieste (Thieste de Seneca), Caligula (Caligula de A. Camus), Gelu Ruscanu (Jocul ielelor de C. Petrescu), Baiazid (Mostenirea de T.Popovici), Avram Iancu (Avram Iancu de Lucian Blaga), Platonov (Platonov de A.P. Cehov), Baronul (Azilul de noapte de Maxim Gorki) sau Protasov (Cadavrul viu de Lev Tolstoi).

Ovidiu Iuliu Moldovan a fost si protagonistul unor filme si piese de teatru de televiziune. Impreuna cu Valeria Seciu, Moldovan a sustinut sute de recitaluri din lirica eminseciana.

In 2004, Ovidiu Iuliu Moldovan a primit premiul UNITER pentru intreaga cariera.