Filmul California Dreamin' (Nesfarsit) regizat de Cristian Nemescu va primi premiul Fundatiei Satyajit Ray. Premiul este oferit anual pentru cel mai bun regizor participant la Festivalul international de film de la Londra (Times BFI London Film Festival).

Fundatia Satyajit Ray din Londra, care comemoreaza viata si opera celui mai cunoscut regizor indian, ofera anual un premiu. Sunt alese filme care exprima umanitatea, compasiunea si talentul cinematografic asa cum le-a vazut Ray. Primul premiu a fost decernat in 1996.

Ceremonia de decernare va avea loc miercuri, 12 februarie la British Film Institute, iar premiul va fi oferit de Sir Christopher Frayling, presedintele Arts Council of England si rector al Royal College of Art din Londra. Premiul va fi primit de editorul filmului, Catalin Cristutiu, informeaza ICR Londra.

Inspirat de un fapt real din timpul razboiului din Kosovo, California Dreamin' (Nesfarsit) este o drama cutremuratoare despre fascinatia romanilor pentru "visul american". Prezent pe afisul Times BFI London Film Festival, filmul a fost descris ca o “satira dura la adresa Romaniei de azi si a politicii externe americane”. Nick Roddick

Filmul a castigat premiul Un certain regard la Cannes in 2007. Pascale Ferran, presedintele juriului, l-a descris ca fiind "de departe filmul cel mai liber si mai captivant pe care l-am vazut in cele zece zile de festival."

California Dreamin’ a fost vazut la Londra si in cadrul festivalului de film romanesc organizat in noiembrie 2007 de ICR Londra in parteneriat cu Institutul Francez. Tot cu sprijinul ICR, filmul va rula la Festivalul New Europe din Edinburgh (4-13 aprilie 2008), fiind chiar pelicula care deschide acest festival.

Ca laureat al Fundatiei Satyajit Ray, California Dreamin' (Nesfarsit) se inscrie intr-o serie de mare prestigiu. Anul trecut premiul i-a fost acordat lui Florian Henckel von Donnersmarck pentru filmul Viata celorlalti (The Lives of Others), laureat al Oscarului pentru cel mai bun film strain.