Cel mai recent roman al Annei Gavalda, La Consolante (Le Dilletante, 2008) va fi publicat in aceasta vara, la editura Polirom, in traducerea Mirelei Stanica. La Consolante a fost primit de critica de specialitate si de public cu entuziasm si va ajuge in librǎriile din Franta, incepind cu data de 11 martie, informeaza editura. Scriitoarea a devenit in Franta mai mult decat un autor de succes, un fenomen social, ajungindu-se sa se vorbeasca despre o adevarata „gavaldomanie”.

Scriitoarea a devenit in Franta un fenomen social, ajugindu-se sa se vorbeasca despre o adevarata „gavaldomanie”. Cotidianul Le Figaro (26 februarie 2008) ii dedica un amplu material: „Romanciera lipsita de complexe, Gavalda risca acolo unde ceilalti cred ca lucrurile sint la indemina. E inzestrata cu darul de a-si crea prietenii la catarama cu cititorii ei. Nu plinge niciodata pentru ca, atunci cind esti nefericit, ar trebui sa ai minima decenta sa rizi. Descrie tipicele scene – prinzul sau serbarile scolare – cu o sensibilitate si un spirit de observatie patrunzatoare. Inca o data, degetele de zina ale Annei Gavalda au scos la iveala o frumoasa poveste, mustind de realism – traim cot la cot cu personajele – si care te face sa visezi cu ochii deschisi. Putem spune fara exagerare ca lansarea volumului La Consolante este un caz tipic pentru genul Gavalda – un amestec intre o sinceritate care te zapaceste si o candoare care te face sa ii ierti totul”.

Anna Gavalda s-a nascut pe 9 decembrie 1970 la Boulogne-Billancourt. In prezent, traieste la sud-est de Paris, in oraselul Melun din Seine-et-Marne. Marturiseste ca isi petrece in fiecare dimineata cite trei ore scriind „pentru adultii care trebuie sa fie treziti din somn”. In 1998, a cistigat trei premii intii la trei mari concursuri de proza: Melun, Saint-Quentin si Issy-sur-les-Moulineaux. Un an mai tirziu, ii apare volumul de povestiri As vrea sa ma astepte si pe mine cineva, ajuns acum la a douasprezecea editie, vindut in Franta in sute de mii de exemplare, tradus in 36 de limbi si distins cu Le Grand Prix RTL-Lire 2000. In februarie 2002 publica romanul O iubeam, urias succes de public (peste 250.000 de exemplare vindute in primele opt luni de la aparitie), iar in 2004, Impreuna, intrat imediat pe listele de bestselleruri din toata Europa. A mai publicat o carte pentru adolescenti, 35 de kilograme de speranta (2002).

La Polirom au mai aparut: O iubeam (2003), Impreuna (2005) si As vrea sa ma astepte si pe mine cineva (2006), informeaza editura.