Lisandru Neamtu
Foto: ICR

Doi artisti plastici romani, Lisandru Neamtu si Dan Sorin Cojocaru expun la Galeria Anagma din cadrul hotelului Abba Acteón din Valencia. Vernisajul expozitiei de pictura contemporana, organizat de Institutul Cultural Român din Madrid, va avea loc miercuri, 5 martie 2008. Cu prilejul acestui eveniment violonistul Stefan Madru, din diaspora romana, va sustine un mini-recital.

In cadrul proiectului ' Dialogul artelor la Valencia' ICR isi propune promovarea artei contemporane romanesti, aducerea la cunostinta publicului spaniol a valorilor culturale din tara noastra si a modului lor de exprimare, precum si incurajarea schimbului creativ de idei între artişti romani si spanioli. Prin prezenta romaneasca din aceste domenii ale artei, pictura si muzica, se ofera posibilitatea deschiderii dialogului intercultural intre artisti apartinand aceleiasi bresle si a stabilirii de contacte. Artistii invitati, Lisandru Neamtu si Dan Sorin Cojocaru fac parte din generatia tanara de artisti plastici romani.

Lisandru Neamtu, lector la Universitatea Nationala de Arte din Bucuresti si membru al UAP/R, are deja o larga cariera artistica, obtinand de-a lungul anilor burse si premii dintre care amintim: Marele Premiu conferit de catre Ministerul Culturii pentru pictura “The Chair”, "Moldavian Exhibition”,1995; PremiulUAP/R (Romanian Artists Union), expozitie personala, 2004; Awardof the International Biennal of Experimental Engraving, Timisoara, Romania, 2005. a expus in tari precum USA, Austria, Italia, Franta, Germania, China, Japonia, Olanda, Israel. La Valencia, artistul va participa atat cu lucrari de pictura cat si de sculptura (pictura tridimensionala). Lisandru Neamtu a fost selectionat sa reprezinte anul acesta Romania la Bienala de la Beijing cu lucrarea „Letter from Olympics”.

Dan Cojocaru
Foto: ICR
Dan Sorin Cojocaru, artist cu studii in Italia, este absolvent al Academiei de Belle Arte din Milano, 2005. Desi tanar, are deja expuse opere in tari precum Islanda, Germania, Olanda, Italia, Marea Britanie, tara unde operele sale pot fi admirate pe site-ul celebrei Saatchi Gallery din Londra. Conceptul sau porneste de la antiteza intre diversele elemente si stiluri care genereaza eclectismul si pune in raport curente care nu au fost reprezentate in masura suficienta in arta romaneasca: postminimalism, neo-pop,etc.

In cadrul vernisajului violonistul Stefan Madru, din diaspora romana, angajat al orchestrei sinfonice a RadioTeleviziunii Spaniole va sustine un mini-recital. Stefan Madru este un artist roman de talent, ce a obtinut diverse burse de studii printre care si cea oferita de Royal College of Music din Londra.

Expozitia va putea fi vizitata la Valencia pana pe pe data de 30 aprilie 2008, informeaza ICR Madrid.