Chitaristul de jazz Jean Francois Prins va concerta, pentru prima oara in Romania, duminica17 februarie, de la ora 18.00, la Sala Radio din Bucuresti. Calitatile sale interpretative si compozitionale ale lui Jean Francois Prins, stilul sau caracterizat prin lirism, eleganta si rafinament sunt apreciate de iubitorii acestui gen muzical din intreaga lume.

Jean Francois Prins, muzician profesionist, improvizator, compozitor, aranjor si producator, s-a nascut in 1967 la Bruxelles in familia proprietarului unui butic cu muzica clasica si jazz. De aici a deprins pasiunea pentru acest gen de muzica, invatand pe de rost solo-uri improvizate. A inceput sa cante la chitara la varsta de 17 ani si in scurt timp a organizat, in camera din spate a buticului parinitilor sai, jam-sessions la care participau deopotriva toata jazz-meni de renume, precum si artisti necunoscuti, informeaza Radio Romania Cultural.

Jean Francois Prins a cantat de-a lungul timpului alături de Toots Thielemans, Lee Konitz, Judy Niemack, Bud Shank, Gary Foster sau Jacques Pelzer.