O prezentare a Bucharest Biennale si o dezbatere pe marginea evenimentului care se va desfasura in perioada 23 mai - 21 iunie 2008 va avea loc la Madrid, vineri, 22 februarie 2008, informeaza ICR Madrid. Bucharest Biennale - Biennala Internationala de Arta Contemporana Bucuresti - generata de Pavilion, integreaza orasul in proiectul sau curatorial, propunand o traiectorie itineranta vizitatorului, atat spatiala cat si temporala, care duce la descoperirea geografiilor ascunse.

O structura temporara genereaza o alta structura tocmai prin inconsistenta temporalitatii. Rezultatul acestui lant cauzal poate fi o a treia actiune, analiza strategiilor reprezentationale, delimitat de interesul spectatorului.

Bucharest Biennale, aflata mai degraba la inceputul sau, a capatat deja o reputatie internationala , iar cea de-a treia editie este de asteptat sa exprime potentialul de crestere a acestei forme de intalnire artistica. BB3 interogheaza cartografia si propune re-cartografierea artelor contemporane, extinzand intelesul cuvantului arta la manifestari discursive cu impact socio-politic.

A treia editie a BUCHAREST BIENNALE este curatoriata de suedezii Jan-Erik Lundstrom and Johan Sjostrom .

Bucharest Biennale 3 este o structura ce doreste sa transforme Bucurestiul intr-un camp de actiune artistica, sa sparga izolarea culturala si sa incurajeze creativitatea artistica, accesul public la cultura, diseminarea artei, dialogul intercultural si cunoasterea culturii contemporane europene si internationale. Scopul general este acela de a creiona o zona permisiva artei contemporane globale, care sa realizeze un cumul din unicitatea, individualitatea si multiplicitatea de perspective abordate de diferiti artisti.

Invitatii dezbaterii PAVILION & BB3: Structuri Temporare sunt: Razvan Ion (RO), Eugen Radescu (RO), Kristoffer Ardeña (PH/SP).

Kristoffer Ardeña

Kristoffer Ardeña (Philipine/1976), este rezident in Madrid, Spain. In 1997 a primit o bursa de 4 ani pentru a finaliza studiile la academia de Arta din San Francisco, CA, USA. Practicile sale artistice utilizeaza medii diverse de la desen, performanta, fotografie la cartea, interventii publice, happening. Este unul dintre participantii la Bucharest Biennale 3.

Razvan Ion

Teoretician si activist politic. Razvan Ion este co-editor al revistei Pavilion si co-director al Bucharest Biennale 3. A sustinut conferinte la University of California (Berkeley), Headlands Center for the Arts (California), Political Science Faculty (Cluj), Facultatea de Arte (Timisoara), etc. A publicat studii si texte pentru diferite reviste. Razvan Ion locuieste si lucreaza in Bucuresti.

Eugen Radescu

Curator, teoretician si co-editor al revistei PAVILION. Eugen Radescu a produs numeroase proiecte de arta si intermedia performance si a sustinut conferinte la Facultatea de Arte in Timisoara. In cadrul Bucharest Biennale 1, a produs expozitia "identity_factories". Eugen Radescu scrie pentru diferite reviste de arta si se ocupa in momentul de fata de proiectul sau curatorial "How Innocent Is That?" si cartea "Moral Relativity and Ethics". In 2006 a fost ales co-director pentru Bucharest Biennale 3 (impreuna cu Razvan Ion). Eugen Radescu locuieste si lucreaza in Bucuresti.