Expozitia Straniul in arta video contemporana romaneasca (The Uncanny in Romanian Contemporary Video), reprezentand lucrari a sase artisti romani, va fi deschisa vineri, 15 februarie 2008, la sediul ICR Madrid. Expozitia este conceputa de Lara Taubman si prezinta lucrari ale artistilor Dan Acostioaei, Anca Benera, Ciprian Muresan, Gabriela Vanga, Mona Vatamanu si Florin Tudor.

Lucrarile selectate reprezinta o explorare a naturii disjunctive a culturii române prin intermediul elementelor stranii si a perspectivelor augmentate ale artistilor. Expozitia va putea fi vizitata pana pe 14 martie 2008, informeaza ICRM.

ART – BUS (http://www.art-bus.com) este o asociatie culturala care se dedica promovarii artei contemporane. Unul dintre proiectele de baza ale Art-Bus este montarea, in timpul desfasurarii ARCO, cel mai important târg de arta contemporana din Spania, a unui autobuz in care se proiecteaza lucrari video si care realizeaza diverse trasee de la ARCO la activitati paralele care au loc in Madrid.

Anul acesta Artbus proiecteaza expozitia Straniul in arta video contemporana romaneasca si organizeaza un traseu special cu ocazia vernisajul expozitiei de la ICRM.

ARCO se desfasoara la Madrid in perioada 13 – 18 februarie 2008. Evenimentul marcheaza luna februarie ca luna a artei contemporane. Proiectul The Uncanny in Romanian Contemporary Video a fost initiat si realizat de ICR New York impreuna cu Florence Lynch Gallery.

ICR Madrid a initiat promovarea zonei video in Spania odata cu expozitia Marilenei Preda Sanc, in octombrie 2007, initiativa primita cu interes si incurajata de publicul de specialitate din mediul spaniol.