În primăvara acestui an, ICR Stockholm lansează o serie de programe de poezie şi muzică ce prilejuiesc întâlniri între poeţi din România şi Suedia. Proiectul demarează pe 19 februarie, ora 18.30, la sediul institutului, cu o seară dedicată Kristinei Lugn şi Gretei Tartler.

La întâlnire, moderată de scriitorul şi editorul Jonas Ellerström, vor mai participa actriţa Lena Nylén, care va recita poeme ale Gretei Tartler traduse în suedeză, şi cunoscutul flautist Ion Bogdan Ştefănescu, care va completa seara cu un recital de muzică clasică.

Printre invitatele ICR Stockholm la viitoarele ediţii ale Salonului de Poezie se numără poetele Gabriela Melinescu şi Eva Runefelt (4 martie), Ana Blandiana şi Nina Burton (15 aprilie), Denisa Comanescu şi Camilla Hammarström (14 mai).

Kristina Lugn, personalitate a vieţii culturale suedeze, este membru al Academiei, director de teatru şi unul dintre cei mai importanţi poeţi şi dramaturgi suedezi. Piesa ei "Orientare în noapte" a fost jucată în anul 2002 pe scena teatrului Bulandra, în regia Lianei Ceterchi.

Din lirica Gretei Tartler s-a tradus în suedeză volumul Med fyra vingar (Editura Gondolin, 1995). De asemenea, o parte dintre poemele ei au apărut în traducere suedeză în antologia Noi corespondenţe lirice (autor Dan Shafran; Editura Fundaţiei Culturale Române, 2002), precum şi în diverse reviste literare suedeze. În 1999, Grete Tartler a fost invitată la prestigiosul Festival de poezie de la Malmö.